Miért nem működik a duplamonitor a PCmel?
Adott egy GeForce GTX 1050TI videokartya, aminek egy HDMI bemenete van.
Nekem van egy LC24RG50FQMXZN tipusu Samsung monitorom.
2 monitort szeretnek hasznalni ezert beszereztem ezt: [link]
A masodik monitorom tipusat nem tudom megmondani, egy regebbi TVkent hasznalt Samsung keszulek.
Amikor az elosztot bedugtam a videokartyaba, majd abba a monitorok HDMI kabeljet akkor csak az alapbol is mukodo monitorom kapott jelet, de neha meg az se.
Valaki tud segiteni mit ronthatok el vagy szimplan az eloszto lenne a hibas?
Alaplaptól függ, de a külső (dedikált kártya) mellett az újabbak már az integráltat is tudják aktiválni (ha a processzorba bele van építve)
A pontos alaplap modell alapján meg lehet mondani, hogy a tiéd támogat-e ilyet.
Ha mindkét monitorodon HDMI csatlakozó van, akkor egy DVI-HDMI kábel (vagy adapter) nem drága, és így a DVI csatlakozóra (ha van) is köthető a másik monitor.
AMD RYZEN 5 1400 Quad Core Processor 3.20 GHz procim van.
Kicsit nekem bonyulolt ez a muszaki nyelv, akkor mit javasoltok, mit csinaljak hogy mukodjon 1 PCrol 2 monitor?
Az utóbbi 10 évben már a processzorokba építik az integrált "videokártyát".
Ebben a processzorban nincs, így az alaplapi csatlakozókat sem lehet aktiválni. (Ryzen-eknél a G-szériás modellekben van)
Ha a videokártyán van több csatlakozó, akkor mindegyikre egy-egy monitort kell kábellel rákötni és mondjuk az Asztalon jobbegérgomb > Képernyő-beállítások menüpontnál már választhatod a Kiterjesztést. (vagy Win+P kombinációval)
A következp képen 3 csatlakozó van egy 1050Ti kártyán:
Balra egy DisplayPort (DP), középen egy HDMI és jobbra egy DVI-D.
Mivel ezek digitális csatlakozók, így a monitorokon is ugyanilyen digitális csatlakozókat ajánlott keresni. (régebbi analóg csatlakozóhoz külön átalakító adapter is kell)
Tehát HDMI-HDMI, HDMI-DVI, DVI-DVI, DP-HDMI vagy DP-DVI kábelek jöhetnek szóba, amilyen hosszban csak szeretnéd. (5m fölött jó minőségű legyen)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!