Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért megy el a számítógép képe?

Miért megy el a számítógép képe?

Figyelt kérdés

3 hónapja vásároltam egy számítógépet. Pár nap múlva előjött egy hiba, ami a következő:

Egyszercsak megszűnik a kép. Nem ad jelet a videokártya a monitornak. A kártya beállított világítása is visszaáll az alapértelmezettre. Van hogy ilyenkor a kártya ventilátorai elkezdenek hirtelen max fordulaton pörögni.

Van, hogy hosszú ideig normál módon működik a gép, majd elmegy a kép, de van olyan is hogy bekapcsolás után azonnal és csak többszöri újraindítás után lehet használni.

Az esemény naplóból több hibát is kimazsoláztam, de nem vagyok hozzáértő.

Következő hibákat találtam, ami az afott esemény környékén szokott felbukkanni: DxgKrnl, Application Error, nwiddmkm, KernelEvent. Ezeket láttam legsűrűbben.

Már az összes illesztoprogramot frissitettem, és egyfolytában monitoroztam is a gép teljesítményét.

Fontos, hogy ez a hiba használat mivoltátó függetlenül jön elő. Van hogy indításkor egyből, van hogy játék közben és egyszerű böngészés során vagy nyugalmi allapotban is ugyan úgy előjön.

Hardverek:

rtx 3080 10gb

I5-12400f

H610m

32gb ram

1000 w táp

Ha valaki esetleg tudja vagy csak sejti, hogy mi okozhat ilyen hibát, akkor megköszönném, ha leírná nekem.

ma 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
lehet elszállt rajta 1 kondi
ma 18:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez egyértelműen kártya. Garanciázni kell.
ma 18:49
 3/3 T. Feri ***** válasza:
Megpróbálkodhatsz a driver reset-tel. Shift+Ctrl+Windows+B
ma 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!