Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ismeri fel a videoká...

Sergio12 kérdése:

Miért nem ismeri fel a videokártyát ? sziasztok nem régiben kaptam barátomtól egy gtx 1050-es videokártyát. Bele raktam a gépbe vga hdmi átalakitóval használom be dugtam be jött a gép stb, de valamiért az integráltot használja.

Figyelt kérdés
Akárhogy próbáltam át állítani, nem dobta fel a lehetőséget vagy hogy mutatná a kártyát. Egy dell optiplex 3020-as gépről van szó direkt vettem bele másik tápot, átalakítót a táphoz stb. Szóval elvileg kapnia kéne áramot 500w táp, molex csatlakozó által bele van dugva a kártyába a 6 pin is. Biosban hiába próbáltam állítani be dobja intel hd meg nvidia hd graphics ki valasztom az nvidiat es ugyan az minden szoval tenyleg nem ertem. Barkinek valami tippe tanácsa nagyon meg koszonnem, es koszonom annak aki el olvasta.

tegnapelőtt 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Felsorolom a lehetőségeket pontokra bontva.

1. Rossz a kártya.

2. Rossz az alaplap video foglalata(2 hete ugyan így jártam)

3. Nem minden alaplap támogatja az adott vga-t. Kompakt gépeknél ez sűrűn előfordul. Ha low profilos vga megy akkor ez az oka. (Alaplap csere)

4. Biosban letiltásra került a videókártya (némelyik szintén régebbi lapok) csináltak ilyeneket.

5. Rossz monitor vagy annak foglalata. Vagy a kábel.

6. Test probléma. Mivel elektromos alkatrészekröl beszélünk így felmerülhet a tény hogy testel valami és ezért nincs kép.

A megoldás egyszerű.

Kell egy low profilos vga

Kiszeded a gépedböl az összes alkatrészt és összeszereled egy aszalon. Így elkerülve a testelést. Ha így se megy akkor biost kell átnézni majd a kábeleket. Ha így se akkor alaplap csere

tegnapelőtt 22:21
 2/8 anonim ***** válasza:

"vga hdmi átalakitóval használom"

Milyen átalakítót használsz? HDMI-ről VGA-ra csak aktív átalakítóval lehet jelet átvinni.

tegnap 07:03
 3/8 anonim válasza:

#1-et kiegészítve (de én egy másik faszi vagyok)

7.: a vga-hdmi kábelt az alaplapba dugtad, és nem a videókártyába

tegnap 08:57
 4/8 A kérdező kommentje:
A videokártyába van dugva, ezért nem is értem. Megnyitom windowsba hogy milyen illesztő programot használ valami microsoftot ír nem tudom most pontosan de oda van írva hogy nvidia és még sem az. Próbáltam már szinte mindent, lehetséges akkor hogy nem támogatja az alaplap de akkor hogy ad most képet?
tegnap 09:08
 5/8 anonim válasza:

#3 vagyok

Az integrált videókártya ad képet. Lehetséges az is hogy pl el van csúszva a PCIE slotban, vagy elavult az illesztőprogram: NVIDIA oldalán tiszta telepítéssel újra lehet tölteni.

Én olyanról még nem hallottam, hogy az alaplap nem támogatná, de nincs kizárva. Sajnos az is a pakliban van, hogy rossz a kártya

tegnap 10:41
 6/8 anonim válasza:

#3,5

*Az alaplap, vagy akár a processzor BIOS-ának frissítése megoldhatja a problémát, de ártani csak nem árt 😉

tegnap 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem dugtad eléggé bele.

Windowson sincs rajta kép, vagy csak a biosban???

tegnap 10:46
 8/8 anonim válasza:

#3,5,6

Ha a videókártyával van a baj, akkor találtam egy jó árú (használt) RTX 3050-et eBay-en, egy elvileg megbízható eladótól: [link]

Ui: azta rohadt milyen hosszú ez a link

tegnap 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!