Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik monitort lenne érdemese...

Melyik monitort lenne érdemesebb használni?

Figyelt kérdés
két régi monitor van a környezetemben. az őskoribb egy Benq G2020 20 colos TN paneles, 1600x900-as felbontása a max, de tudja a 75 Hz-t. a "fiatalabb" egy LG 22mp57 IPS ami tudja az 1080p-t, de csak 60Hz-es. plusz nem tudom hogy vagy ettől, vagy nem bírja a szemem az IPS panelt, de sokkal jobban fárasztja is ahogy észreveszem hosszabb távon, hiába van lehúzva csutkára a fényerő. válaszidejük papíron ugyanaz. szoktam gyorsabb játékmenetű játékokkal játsznai, jobb felbontást érdemes választani az alacsonyabb képfrissítés mellett is?
tegnap 00:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Tuningolt fel 75hz-re.

Probáld beállítgatni.

tegnap 07:10
 2/2 Morzsi007 ***** válasza:
Azt célszerű használni, ami nem fárasztja a szemed meg az agyad. A plusz 15 képkocka nem hiszem, hogy annyit megérne, és nem a felbontás, hanem a pixelsűrűség a lényeg, figyelembe kell venni a monitor méretét is. Ha az LG 22”, a Benq 20”, akkor nem sokkal jobb az LG pixelsűrűsége. Egy TN panel szerintem mindig gyorsabb lesz, minden másnál, hosszú ideig használható, de a színeit meg kell szokni. Az IPS monitorokra más is panaszkodott már, hogy fejfájást okozhat. Én két TN paneles monitor előtt ülök napi 8 órát 12 éve. Nem volt még hasonló gondom emiatt.
tegnap 08:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!