Melyik AMD processzort kellene választanom, ha nem nagyon melegedő, de nagy teljesítményűt akarok?
Mire akarod használni és mennyire nagy teljesítmény kell?
6 magosok közül a brutál drága 5600X a befutó, a 8 magosok közül a 3700X - mindkettő 65W TDP-s.
A Ryzeneknél a "melegedés" nem ugyanaz probléma, mint néhány korábbi "kazán" típusú processzor esetében. Itt az egy CCD-s prociknál maga a "processzor" a teljes hőátadó felület kevesebb, mint ötödét teszi ki így kis felöleten történik csak a hőcsere, ezért magasabb a maghőmérséklet. Ettől függetlenül maga a hűtőborda az javarészt hideg, mert nem az a gond hogy akkora a hótermelés, hogy már léghűtéssel nem lehet megoldani.
A 2 CCD-s Ryzenek azonos igénybevétel esetén hűvösebbek, mert ott duplája a hőátadó felület: 3900X,5900X - nyilván drágábbak is.
Jó napot, McClane hadnagy! Hans Gruber üdvözli! :)
Játékra. Atomteljesítmény kell. Jó, azért kétszázezret nem fogok adni egy 5900X-ért. Most 3600X van, de én ezt melegnek érzem. Prime alatt nyolcvan fokig is felmegy. Tudom, erre azt fogjátok írni, hogy ilyen melegben az nem sok. De nem olyan nagyon új játék alatt (Dragon Age 3) is felmegy akár 75 fokig. Erre is azt fogjátok írni, hogy ez nem sok. Ha Cyberpunk 2077 alatt menne ennyire, én is azt mondanám, de ez csak egy Dragon Age 3!!! Na, aztán még a Ryzen tüskékről ne is beszéljünk, mert attól idegbajt kapok.
Az 5600X 2 CCD-s?
Köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!