Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop töltővel vagy nélküle?

Laptop töltővel vagy nélküle?

Figyelt kérdés
hosszabb élettartamért hogy jobb használni egy laptopot? áramhooz csatlakoztatva vagy anélkül?

febr. 1. 23:42
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha sosem csatlakoztatod a hálózatra, pár óra alatt lemerül az akkuja, és nem fogod tudni használni.
febr. 2. 00:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Persze ertem, csak inkabb ugy erdekelne mint pl telefonnal nem tesz jot az akksinak ha egyszerre van toltve es hasznalva. Nem tudom itt milyn praktikak vannak amivel tudnam kimelni az akksit. Ez az elso laptopom
febr. 2. 00:09
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

"Az optimális teljesítmény és élettartam biztosítása érdekében ajánlott a laptop akkumulátorát legalább kéthavonta egyszer teljesen feltölteni majd lemeríteni, illetve az extrém hőingadozástól is érdemes megkímélni."

[link]

febr. 2. 00:14
 4/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Van egy 5 éves HP Probook -om. Új kora óta szinte folyamatosan töltőről van használva, az esetek 99% -ában. De még mindig jó az akksija. Még mindig bírja a 3 órát, nem sokkal van gyári érték alatt.

Úgy vannak ezek már megcsinálva, hogy folyamatos töltőn tartáson se b@sztassák az akksit. A telefonok az megint más tészta.

febr. 2. 05:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Persze vilagos, en nem ertek hozza azert is kerdeztem.

Bar az akksik nem szeretik ha le vannak meritve csontra, nem?

febr. 2. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az akksit a töltés degradálja. Minél kevesebb töltási ciklust raksz bele, annál jobb. Általában már be is lehet állítani egyes laptopokon, hogy csak 80%-ig töltsön, ami szintén kellemesebb az akkunak. Illetve érdemes nem hagyni 40% alá merülni. Az is segíthet az élettartamon. Nyilván nem kell azonnal a töltőért rohannia, lecsapni a laptopot, de ha olyan helyzetben vagy, hogy be tudod dugni, akkor dugd be. Illetve nyilván ha hosszú időre készülsz távol lenni a konnektortól, akkor előtte engedd 100-ra tölteni, bátran. Nem kell azért annyira kímélni őket, de érdemes lehet növelni az élettartamukat pár dologra odafigyelve.
febr. 2. 15:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
febr. 2. 21:13
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is be van kapcsolva az a funkció, hogy csak 80%-ig töltsön, és 20%-alá nem szoktam engedni merülni. Én ezzel a módszerrel próbálkozom.
febr. 3. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!