Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik AMD processzort kellene...

Melyik AMD processzort kellene választanom, ha nem nagyon melegedő, de nagy teljesítményűt akarok?

Figyelt kérdés
Asus B550 alaplap lesz hozzá, ez már eldőlt és egy Noctua 14cm egyventilátoros hűtő. Jöhet több javaslat is, köszi!
2021. jún. 17. 20:55
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Nincs. Jól keresek, ráadásul könnyű munkával, nem kell hitelt felvennem, és marad másra is bőven.
2021. jún. 18. 09:44
 12/33 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem tényleg vehetnél egy 200k-s processzort, hogy ne kelljen évente cserélgetned.
2021. jún. 18. 09:52
 13/33 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy veszek.
2021. jún. 18. 09:53
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

Hans Grubernek szóló üdvözletemet majd Simon fogja átadni, személyesen xD

" Prime alatt nyolcvan fokig is felmegy."

És te a Prime95-te szoktál játszani? A Prime az mindent kifacsar minden processzorból, azzal egy 10700K-t simán el lehet küldeni 200W fölé...

GPU limites játékok esetén a 3600X terhelése sem nagyon lesz több, mint 50-60%, így kötve hiszem hogy játékok alatt is elérné ezt a hőfokot - normális hűtővel.

A Ryzen5 3600X 95W TDP-s, az 5600X csak 65Wattos így ugyanazzal a hűtővel pár fokkal hűvösebb lenne és ez még mindig csak 1 CCD-s.

Amúgy nem tudjuk milyen hűtőd van, nem tudjuk milyen lapod van, nem tudjuk milyen beállításokkal hajtod. Sok alaplap alapból túl magas feszültséget küld a processzorra ( pl az Asusok ) és emiatt akkor is melegszik, ha nem csinálsz semmit. Alapból nálam is sokat kapott a 3700X, de egy kis kézi beállítással orvosoltam. Nálam még folyamatosan 100%-on hajtva sem éri el a 70 fokot a proci, sima gyári hűtővel - igaz ez is csak 65 Wattos.

Mivel hűtöd, milyen lapban?

2021. jún. 18. 16:11
 15/33 A kérdező kommentje:

John, megint fáj a fejed, mert leírtam, hogy milyen hűtő és milyen lap, igaz nem részleteztem ki.

Asus B550-E Gaming és Noctua NH-U14S.

Tudom, hogy a Prime az egy extra terhelés, engem csak a hét éves Dragon Age 3 75 fokja zavar.

Ha visszaveszem a feszültséget (volt, hogy visszavettem), akkor nem annyira meleg, peak meg végképp nincs, viszont akkor teljesítményt veszítek. Fix órajellel meg ugrik a boost, azzal ugyan csak olyan 150-200Mhz-et veszthetek, de valamikor jól jöhetne az.

2021. jún. 18. 17:20
 16/33 A kérdező kommentje:
Ja, első mondat után ez lemaradt: :)
2021. jún. 18. 17:21
 17/33 anonim ***** válasza:
Dragon Ageban azért ilyen sok a hőfokod, mert a processzorhűtő nem max rpm-en megy. Ha ennyire zavar a melegség, akkor menjen egész nap 100%-on a processzorhűtő.
2021. jún. 18. 17:23
 18/33 A kérdező kommentje:
Igazából az a legzavaróbb, és ezt mástól máshol is olvastam, hogy egy sima böngészőablak váltás miatt ugrik egy tízest a hőmérséklet. Igaz, hogy visszaáll átlagos venti reakcióidőn belül (3-5 másodperc) a normál értékre, de ez akkor is elég zavaró, nem tudom, hogy normális-e.
2021. jún. 18. 17:26
 19/33 A kérdező kommentje:
Ja, és 1440-ben játszom.
2021. jún. 18. 17:34
 20/33 anonim ***** válasza:

A kérdés leírása felett elsiklottam na.. meg amúgy is vissza kellene hívnom Holly-t.. :D

Tudsz tőni egy képet, mondjuk prime alatt egy CPU-Zről hogy lássuk mennyi is az a Vcore?

Az alaplapi túlfeszelést úgy kell érteni, hogy a beállított Vcore-on túllő néhány századdal a lap és kész a kazán.

Eleinte voltak problémák a Ryzenek IHS-e és a hűtők talpa között,nem igazán tolerálják a Ryzenek, ha picit is domború a borda alja.

A böngésző nyitásra is 10 fokot ugró hőmérséklet az hülyeség. A probiban van több tíz/száz hőfokszenzor és sok korábbi monitorozóprogram hibásan olvasta ki az értékeket, illetve az egyik szenzor jelezte magasabb hőfok nem általános az egész magra. Ezzel nem kell foglalkozni, nem mérvadó. 95 fokig nincs gond.

Érdemes körüljárni a fesz.kérdést, a hűtő talpát, amd driverek ryzen energiagazdálkodási profilokkal.. Meg érdemes ráfogni benchmark mellett a hűtőre és érezni fogod, hogy hiába így baromi magas hümérsékleteket, a borda alja sem lesz forró.. ( ha igen akkor valóban gáz van ).

A DG3-mal a google szerint sokaknak volt processzorterheltségi problémája, ráadásul úgy hogy a videókártya ez alatt csak 40-50% terheléssel ment. Általában ez fordítva szokott lenni, ez valami egyedi sajátosság.

2021. jún. 18. 18:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!