Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történik hogy ha 144Hz-es...

Mi történik hogy ha 144Hz-es monitoron kevés az FPS-em?

Figyelt kérdés

Egy 144Hz-es monitort tervezek vásárolni,de COD-ban low grafikai beállítások mellett is max 120 FPS-em van,de az átlag az kb 100.

Hallottam hogy darabos lesz a képmozgás stb. Ha G-Sync-es monitort veszek akkor az ilyen problémákat az megoldja nem? Mert mintha azt hallottam volna a Gsync-ről hogy hiába van kevesebb FPS-em mint 144, akkor is smooth lesz a játék a Gsync miatt?

A választ előre is köszönöm!

2021. máj. 24. 21:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem kell hozzá videó, meg youtube. Elég a józan észt használni. Ha valamiről 75\másodperc infót kapok az szarabb lesz, mint a 144\másodperc. Nem kell hozzá zseninek se lenni. Csak vannak ilyen idióták, akik azt hiszik, hogy ők nagyon okosak úgy, hogy életükben nem láttak még esport játékot se. És okosabbnak hiszik magukat azoknál, akik már 2002-ben is 100-160hz-en CRT-ztek.
2021. máj. 26. 02:16
 22/29 anonim ***** válasza:

Tisztelt 20-as!

A videó magyarázata tökéletesen magyarázta pontosan azt, amiről én beszéltem :DDDD (de még tudnék hozzátenni...)

hogy hiába valamennyi Hz-s a monitorod, ha késleltetési idők vannak, meg nincs annyival meghajtva :DDD és hogy az elméleti értéknél mindig kevesebb lesz a gyakorlati :D

és hogy a videókártya a főbb lényeg és hogy jól legyen meghajtva

és hogy mikben is számít az, hogy lényegesen több legyen az elméleti FPS amit a videókártya tud és mit program mér... és hogy olykor többet számít, mint a monitor képfrissítési ideje ami messze elmarad az elméleti értéktől, mint ahogy a videóból is kitűnik.... !!!!

Mint az is, hogyha nincs messze magasabb FPS, mit videókártya tud a monitorhoz képest, akkor nem lesz teljesen kihasználva a monitor képfrissítési frekvenciája ideális körülmények közt sem (hát mégha proci, memória, winfos, egyebek miatt elmegy kicsit kapálni olykor a gép)

és hogy olykor az elméleti értéknél messze-messze alacsonyabb a valódi képfrissítési frekvencia + késleltetési idők, mint mit a monitor tud(-na)

(plusz még ott van a monitorok különböző típusai is gyártástechnológiából adódóan és sok más egyéb, mikbe hosszú lenne belemenni)

és pont azt magyarázza a videó, hogy hiába akárhány Hz-es a monitor, vagy az elméleti FPS amit a videókártya ad neki, a valódi képfrissítés plusz késleltetés jóval szrabb lesz....

És csak ezért látod a különbséget 60-75-100-144 Hz-s között, ezek miatt... de nem azért, mert ha valóban 75 és 144 Hz lenne a képfrissítés semmi késleltetéssel, akkor azt ki tudnád látni....

Hanem mert gyakorlatilag a képfrissítés messze elmarad az elméleti képfrissítéstől és FPS-től

"3,4,9,10,11,12,14,15,17,18," -asok voltam

2021. máj. 26. 14:26
 23/29 anonim ***** válasza:

Pont az van ott, hogyha nincs 2x akkora elméleti FPS-ed, mint mit a monitor tud, akkor olykor a gyakorlati FPS fele annyi lehet is akár olykor

persze 50-75 esetleg 100 Hz-es monitorok között van különbség, hogy a gyakorlatban ezeket a csúszásokat kiküszöbölje, de ha frankón meg tudnál hajtani egy 75 és 144 Hz-es monitort, akkor kvára nem látnád a különbséget, ha nem volna késleltetés és ha valóban gyakorlatilag is annyi lenne a képfrissítési frekvencia

2021. máj. 26. 14:29
 24/29 anonim ***** válasza:

PONTOSAN EZT AZ ÁLLÍTÁSOMAT IGAZOLJA A VIDEÓ!!!

"Egy olyan géppel és játékkal, ahol valami program kiír neked 400 FPS-t, de a monitorod 75-öt tud, meg ahol a program kiír neked 150-et max 200-at de a monitorod tud 144-et.... hát.... hidd el, hogy nem a 75Hz-s fog neked laggolni olykor..."

2021. máj. 26. 14:31
 25/29 anonim ***** válasza:

De még van pár dolog, amikbe nem akartam mélyebben belemenni, nem is véletlenül, ha olyanok, mint a 20-as, azt se fogja fel ha egy videó azt mondja, mit én, ábrákkal, meg minden szrral...

emellett még van pár egyéb dolog, mik hozzájárulnak a valódi FPS-hez, a különböző késleltetési idők meg aztán még megint egy totál külön nagy téma, ami rengeteg dologból adódik össze és azt olykor mégtöbbet nyom a latba (és messze nemcsak a monitor válaszideje, meg ilyenek... az csak egy a sok közül...)... és akár késleltetés nagyobb, akár FPS alacsonyabb, te ugyan azt érezheted olykor... hogy laggol, szaggat néha, nem olyan, mint lehetne, stb...

2021. máj. 26. 14:43
 26/29 anonim ***** válasza:

És még egyszer mondom lassabban, hogy értsd:

75 és 144 Hz-es képfrissítés között, ha az tökéletesen annyi a gyakorlatban és semmi késleltetéssel, akkor kvára nem látod a különbséget.

De gyakorlatilag az FPS is messze alacsonyabb, és vannak különböző késleltetési idők és egyebek is...

2021. máj. 26. 14:45
 27/29 anonim ***** válasza:

Fú ember, szedd már össze a gondolataidat és fogalmazz meg egy bekezdést rendesen, mert ekkora katyvaszt én már régen láttam. Idehánysz mindent úgy, ahogyan az éppen eszedbe jutott, majd számonkéred, hogy nem értik mire gondoltál.

Kicsit ellentmondásos, nem? 🙂

2021. máj. 26. 15:40
 28/29 anonim ***** válasza:

ezt a fogyatékost hagyjátok már, hát nem normális.

"75hz rendesen hajtva" az milyen? az 75 info \ másodperc. a 144 meg 144. Az azt jelenti, hogy minden egyes adott információt fele annyi idő alatt látok meg. Matek megy, te szefós?

2021. máj. 27. 00:00
 29/29 Morzsi007 ***** válasza:

Arra gondolhatott, hogy 75Hz-nél majdnem 2x annyi ideig látni egy képkockát, mint 144Hz-nél, kissé összemosódik a 144hz-hez képest.

Én csak 120Hz-en meg 60Hz-en szoktam játszani V-sync-el, de látni a különbséget. Ha viszont leesik 100-110-re az FPS (120Hz esetén), az érezhető. G-sync meg a free sync ezt kiküszöböli tudtommal.

2021. jún. 1. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!