Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alzán rendeltem egy felbontott...

Alzán rendeltem egy felbontott terméket, egy processzort ami rossz, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sajnos elnéztem, és a processzor annyiba került, mint egy gyári processzor.
2021. máj. 16. 22:46
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Igaz, basszus. Próbálgattam egy csomószór az alaplapi videókártyát, de nem adott képet. Rájöttem, miért, mert nem APU a proci, és nincs benne a lapba se, létezik, hogy a kártya okozta, hogy nincsen kép? Mármint pci-e 16-os a kártya, de régi nagyon (Másik alaplapon, procival működik)
2021. máj. 17. 05:36
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire régi? Mert ha nem UEFI képes a VGA akkor akár még ez is okozhatja.
2021. máj. 17. 05:39
 23/30 A kérdező kommentje:
256MB Xpertvision 8400GS PCI-E DDR2 VGA DVI TV-OUT XNE+84 Ez volt az, megtaláltam
2021. máj. 17. 05:44
 24/30 A kérdező kommentje:
Nem nagyon írja, hogy UEFI-s lenne
2021. máj. 17. 05:44
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez simán okozhatja már a gubancot. 2007 körüli vga akkor még hírben sem volt uefi.
2021. máj. 17. 06:15
 26/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, beszerzek ideiglenesen pár másikat, aztán megpróbálom, az eredményt leírom ide, hátha bárki is ugyanebbe a hibába esne.
2021. máj. 17. 06:17
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez lesz a gond...

A processzort 100%-ra kizárnám. Szinte lehetetlen elrontani. Fizikailag tudnak csak sérülni az amd-k a lábas kialakítás miatt (elhajlik, letörik). Ezt ellenőrizheted esetleg.

Alaplapi videokártya manapság rendkívül ritka. Szinte csak előre épített, egyedi (nem atx szabványú) gépeken van. Amd-nél a G szériában van grafika, intelnél pedig F-fel jelölik azt, amiben nincs integrált videokártya.

Szóval kéne egy új videokártya. Nekem is heverget itt egy 7300-as nvidia, de új gáp nem ismeri. 775-ös intelben még ad képet.

Egy GTS 250-et kukáztam még. Az már adott képet nekem (ryzen 3600 + B450 mortar)

Aztán ha a RAM villog, akkor ott is lehet gond. Egy modullal próbálnám elindítani. Ha ryzen 1000 AE, akkor lehet allergiás egyes memóriákra. Ha bárhogy próbálkozva marad a memória hiba jelzése, akkor esélyes, hogy nem kompatibilis, mert xad a proci memóriavezérlrője.

2021. máj. 17. 07:09
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm tőled is, nos a processzoron látszólag minden rendben volt. Megnéztem és a lábak rendesen álltak, mindegyik. Hát én remélem, hogy tényleg a kártya. Amilyen ramot vettem, az nem tartozott a Qualified Vendor list-hez, az alaplapnál írták, bár persze, azt a ram-ot publikusan gondolom, még nem tesztelték. DDR4-es volt, 3200mhz-es, gondoltam működni fog. Még valami, ha kiveszem a ramokat, megy tovább a piros led, ha bent vannak a ramok, a processzornál marad a piros jel, és nem megy tovább.
2021. máj. 17. 08:28
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki hogy van vele, de én először egy bios frissítést tolnék rá, már amennyiben nem a legfrissebb van rajta. Secure Boot opciót pedig biosban kilőni, így elméletileg a videokártya is menne benne, nem kellene gubancot okoznia. Az alaplapnak fel kell ismernie a procit, ahogyan írták is, ha nincs rajta látható sérülés, akkor biztos, hogy jó.

Szóval amit én csinálnék a helyedben:

1. alaplap bios elemét kivenni pár másodperc múlva visszatenni, (tápkábel legyen kihúzva!) -> bios reset megtörténik

2. bios update-et elvégezni, az alaplap kézikönyve alapján mehet usb-ről, se proci, se ram, se videokártya nem szükségeltetik hozzá

3. ezután proci, ram, videokártya be és úgy megnézni mit produkál

4. ha ezek nem válnának be, akkor addig cserélgetni a kérdéses komponenseket (haver/kölcsönkért ram/videokártya/proci) amíg életjelet nem ad

2021. máj. 17. 12:43
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megcsinálom ezeket a megoldásokat, úgy néz ki így működni fog. Most voltunk egy embernél, akinél a ramot cseréltük, nos ugyanaz volt az eredmény, a ramot kizárhatjuk. Ő is bios problémát mondott, 29-es válaszoló, a megoldásaid, nagyon jónak tűnnek, köszönöm mégegyszer. :)
2021. máj. 17. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!