Alzán rendeltem egy felbontott terméket, egy processzort ami rossz, mit lehet tenni?
Ez lesz a gond...
A processzort 100%-ra kizárnám. Szinte lehetetlen elrontani. Fizikailag tudnak csak sérülni az amd-k a lábas kialakítás miatt (elhajlik, letörik). Ezt ellenőrizheted esetleg.
Alaplapi videokártya manapság rendkívül ritka. Szinte csak előre épített, egyedi (nem atx szabványú) gépeken van. Amd-nél a G szériában van grafika, intelnél pedig F-fel jelölik azt, amiben nincs integrált videokártya.
Szóval kéne egy új videokártya. Nekem is heverget itt egy 7300-as nvidia, de új gáp nem ismeri. 775-ös intelben még ad képet.
Egy GTS 250-et kukáztam még. Az már adott képet nekem (ryzen 3600 + B450 mortar)
Aztán ha a RAM villog, akkor ott is lehet gond. Egy modullal próbálnám elindítani. Ha ryzen 1000 AE, akkor lehet allergiás egyes memóriákra. Ha bárhogy próbálkozva marad a memória hiba jelzése, akkor esélyes, hogy nem kompatibilis, mert xad a proci memóriavezérlrője.
Nem tudom ki hogy van vele, de én először egy bios frissítést tolnék rá, már amennyiben nem a legfrissebb van rajta. Secure Boot opciót pedig biosban kilőni, így elméletileg a videokártya is menne benne, nem kellene gubancot okoznia. Az alaplapnak fel kell ismernie a procit, ahogyan írták is, ha nincs rajta látható sérülés, akkor biztos, hogy jó.
Szóval amit én csinálnék a helyedben:
1. alaplap bios elemét kivenni pár másodperc múlva visszatenni, (tápkábel legyen kihúzva!) -> bios reset megtörténik
2. bios update-et elvégezni, az alaplap kézikönyve alapján mehet usb-ről, se proci, se ram, se videokártya nem szükségeltetik hozzá
3. ezután proci, ram, videokártya be és úgy megnézni mit produkál
4. ha ezek nem válnának be, akkor addig cserélgetni a kérdéses komponenseket (haver/kölcsönkért ram/videokártya/proci) amíg életjelet nem ad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!