Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel(R) Celeron processzor...

Intel(R) Celeron processzor ma már tényleg rossz/elavult?

Figyelt kérdés

Pontosabban:

Intel(R) Celeron

N4020 1,1 Ghz

Kétmagos

160 ezres gépnél

2020. nov. 5. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%
Nem hogy ma már 10 éve is az volt
2020. nov. 5. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Celeron névvel mindig a belépő kategóriát jelöli az Intel, általában tehát kis teljesítményű, de jó ár/érték arányú processzorról van szó. Az idén megjelent N4020 is ilyen. Netezésre, irodai programok futtatására, hobbi szintű szerkesztgetésekre tökéletes, ráadásul nagyon keveset fogyaszt, tehát a hűtés nem probléma. Játékra, videószerkesztésre, tervezőmunkára viszont nem alkalmas, és lehet, hogy nagy felbontású filmek lejátszása is gondot okoz neki.
2020. nov. 5. 11:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha 80ezer volna, azt mondanám ok, de ennyi pénz nagyon sok egy ilyen gépért.
2020. nov. 5. 12:55
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Jesszus, menekülj ettől! Ennyiért lehet kapni rendes 4 magos processzoros laptopot is. Persze igaz az is, hogy ez a 2 magos keveset fogyaszt, csak ilyen áron nem éri meg ez semmiképp sem.

Amúgy 2019Q4-es kiadású processzorról van szó. Szóval új széria, de a teljesítménye az a netezős gép kritériumait sem érik el sajnos :/

Filmek lejátszásával amúgy nem tudom, hogy lenne-e gondja. Szerintem azt tudja támogatni hardveresen, vagyis én ezt alap dolognak gondolom, hiába a leggyengébb szint.

Ez amúgy milyen laptop konkrétan?

Ezt találtam ennyiért:

[link]

Ha erről van szó, akkor

Ez így kész rablás... nagyon nem ajánlom!

17"-es méret kell?

2020. nov. 5. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Átböngésztem a 17"-es laptopokat... inkább használtpiacot nézd! Még a 220 ezres is hulladék. Érthetetlenül gyengék... 100 ezer forintos telefon szarráveri ezeket teljesítményben.
2020. nov. 5. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy 15"-ös méretre váltasz..
2020. nov. 5. 13:22
 7/11 A kérdező kommentje:

ASUS

X705MA-BX164T

Hozzáteszem, játékra nem használnám. Gémer sohse voltam.

2020. nov. 5. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez rablás ennyiért
2020. nov. 5. 21:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kaptam egy Intel Celeronos Lenovot, unokaöcsémnek vette ajándékba az apja. Öt hónap és semmi, el sem indult. Háromszor volt szervizben, aztán átpasszolták. Ha valami gagyi műanyag vacak, ez az! Próbáltam Windows 10-et rátenni, egy darabig ment. Rossz volt, pedig jó nagy kijelzője volt, 500 GB vinyó. Végül meguntam, eladtam alkatrésznek.
2020. nov. 5. 22:55
 10/11 Haburc ***** válasza:
44%
Én még csodálkozok azon, hogy gyártják a celeron meg a dual core-os processzorokat, ráadásul elég drágán adják ahhoz képest. Sajnos már nem sok mindenre alkalmasak. 12-13 éves technológiáról beszélünk. Már el kellene felejteni. Minimum az i kategóriás jöhetne szóba. Az i3, i5, i7, i9 stb., az AMD-nél meg a ryzenek. Az OS-eket meg a webböngészőket is folyamatosan fejlesztik. Az i3 i5 is már inkább csak netezésre meg irodai munkára alkalmasak többnyire. Persze az is meghatározza őket, hogy hanyadik generációsok. Lényeg annyi, hogy én nem vennék celeront meg dual core-t. Használtan lehet elég jó laptopokat venni i3-i5-i7. Ez amúgy átcseszés, hogy a celeron meg a dual core-os gépeket eladják 130-150 ezerért.
2021. márc. 1. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!