Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linux telepítése Windows...

Linux telepítése Windows mellé hogy álljak neki?

Figyelt kérdés

Van 1 asztali pcm amiben van egy intel i7 10700 processzor 16gb ram és egy 1050 ti. De elegem van a Windows 10 hülyeségeiből 1 update után eltűnnek a fájlok adatgyűjtés stb... ezért gondoltam kipróbálnék 1 Linuxot de úgy szeretném felrakni,hogy Win 10-et egyenlőre még nem törlöm le ez megoldható valahogy?

Valamint az is kérdéses milyen linuxot rakjak fel mert nagyon sok verzió van. Jelenleg az Ubuntu 20.04 LTS tetszik. Ez jó lenne vagy van jobb verzió is kezdőknek?

2021. máj. 12. 09:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A gépedre a Linux megismeréséhez, próbálgatásához én is a virtualizált megoldást tudom javasolni, mert ha dual boot-os rendszert csinálsz, annak általában az az eredménye, hogy nem lesz kedved újraindítani a gépet, és így hamar el fog halni a próbálkozás :-)

Ami a disztribet illeti, szerintem már nincs olyan, hogy "kezdőknek". Mindegyik desktop kiadása jó kezdőknek.

És biztosan szentségtörés, de ha nekem Linuxot kellene desktopon használni, akkor vagy Debian-t, vagy RHEL8-ast raknék fel.

2021. máj. 12. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!