AMD FX-6300-hoz honnan érdemes drivert letölteni win.10-re?
Amikor összeraktam a gépet kaptam egy leírást a proci mellé hogy honnan tudom letölteni a drivert.
Ezt a drivert töröltem mert feleslegesnek hittem. Godoltam felismeri magától is a window a procit, akkor minek legyen még egy program a gépen. Már nincs meg se a leírás, se a telepítő DVD.
Feltűnt hogy az 1080p 60fps youtube videók 40-50%-on használják a procit (más nem megy ilyenkor). Ez nagyon soknak tűnik. A 4k 60fps vagy 8k 30fps videókat már nem is bírja a proci (nem mintha meg tudnám jeleníteni csak fura).
Egy ideje megörököltem egy rx580-as videokártyát. A legtöbb játéknál nem tudja kihalytani a proci a kártyát de Apex Legendsnél pl. igen.
A feladatkezelő látja a 6db fx-6300-as magot. Ez azért is fura mert fizikailag csak 3 mag van a prociban. Logikailag van csak 6 mag (ez kicsit átverés volt benne, de hát occsó volt).
Szerintetek tényleg ilyen gyenge ez a proci vagy vmi nem stimmel?
Honnan tudok ilyen régi procihoz eredeti drivert letölteni win.10-re?
Javíthat a teljesítményen egy original driver?
Előre is köszönöm a válaszokat. :-)
Jesszuson, nem gondoltam hogy vki ma válaszol. Fáradtak leszünk holnap. XD
Egyébként mindenhol 6mag-6szálként hirdették, később tudtam meg hogy vmi
marketing varázslás van a dolog mögött.
a procihoz nem kell semmi, a vidikaridhoz szerezd be a drivert, ha még nincs fent
illetve amit a #4-es mond, a hardveres gyorsítás
Köszi a válaszokat. :-)
Megnéztem és a hardveres gyorsítás be van kapcsolva. Látszik a feladatkezelőben hogy a youtube videók használják a videokártyát, csak nem olyan látványosan mint a processzort (nyilván azért is mert egy gyenge prociról és egy erős videokártyáról van szó).
A videokártyához már akkor felraktam a gyári radeon szoftvert amikor megkaptam.
A windows elvileg felismeri a processzort, de abban reménykedem hogy egy jó driver talán többet ki tudna belőle hozni.
Lehet hogy csak simán ilyen gyenge a proci? Másnak mennyire használják a videók a procit és a videokártyát?
időközben megnéztem jobban, pont ilyen procim van, de én megvagyok vele (mindenre elég nekem)
játszani már nem szoktam, cs:go megy medium-high-on, másra nem emlékszek (egyébként 750Ti-m van)
mikor VLC-ben videót játszok le: [link]
YT, nálam firefoxban: [link]
1080p-nél meg nem szoktam feljebb menni, mert egyrészt alig van olyan tartalom, másrészt a monitorom is csak 1080p-s
szerintem a YT/böngészők a hibásak inkább
Köszi a választ.
Látom neked is használja a procit a youtube rendesen. Akkor tényleg a böngészők lehetnek ilyen fosul megtervezve.
Én chromet használok. Most megnéztem és a Microsoft edge ugyanannál a videónál kevésbé használja a procit (20-30%).
Jelentősége nincs, de azért furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!