Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnék én is bányászni...

Hogy tudnék én is bányászni ilyen kripton valutákat?

Figyelt kérdés

Mostanában ezzel van tele az internet. Hogy a videokártya tud bányászni elvileg, és ez pénzt termel majd nekem.

Nekem egy 4 gb-os GTX 1050 TI kártyám van. Hogy kell rácsatlakoztatni erre a bányászatra? mennyi pénzt hozna nekem? megéri? Amíg bányászik a kártya addig tudok játszani a géppel?

2021. febr. 17. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Fogj meg egy csákányt és csapd bele a kártyába. Ennyit ér kb. Nem tudsz játszani közben, mert folyamatosan pörgeti és többe kerül az áram, mit amit termelne. Ezt csak sok kártyával (minimum 20), napelemről működtetve éri meg.
2021. febr. 17. 12:55
 2/8 meszike91 ***** válasza:
nem érdemes
2021. febr. 17. 13:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Mostanában ezzel van tele az internet"

Anyukád nem tanított meg rá, hogy amit a neten mondanak az nem szentírás?

Csak hogy értsd: ez kripto valuta "gyártás" már évekkel ezelőtt is felkapott téma volt azok körében akik azt gondolták a semmiből pénzt fognak csinálni.

A valóságban pedig azok akik 2-3 évvel ezelőtt beletettek x milliót a hardverekbe és a villanyszámlába, most már eljutottak oda, hogy nyereségük is származik belőle.

Egy 1050 már a megjelenése pillanatában is gyenge kártyának számított, bányászatra teljesen alkalmatlan. 10-es nvidia szériából ami alkalmas volt anno bányászatra az a 1080. Abból is minimum 15-20 darab kellett, plusz 3x16 amper hogy a hálózat is bírja.

Amit pedig #1 úgy van, max napelemmel éri meg. De mivel a napelemnek is van bekerülési költsége (2-3 millióval lehet számolni ami kiszolgál 10-15 kártyát) így még inkább kitolódik a megtérülési idő.

Ez az egész bányász mizéria azoknak éri meg akiknek van (vagy inkább volt) felesleges 50-100 milliójuk egy ilyen célú befektetésre.

2021. febr. 17. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Én egy új Audi Q7-et vettem a bányászatból, meg a PS5-öt is abból vettem meg novemberben. Ez is olyan dolog, hogy utána kell sokat olvasni a témának hogy jó legyél benne és nem árt ha van valamennyi alaptőkéd amit rá tudsz fordítani.
2021. febr. 17. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Azt mondja 1050Ti kártyával bányászik 2021-ben

xdddd

Engedd el a témát inkább

2021. febr. 17. 13:24
 6/8 anonim válasza:
47%
Szerintem inkább játszal a "jó" kérdések kiírása helyett!
2021. febr. 17. 13:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kitalálta már valaki azt, hogy alapít egy céget, ahol több csomagra lehet előfizetni lépcsőzetesen növekvő összegért, cserében te a számítógéped/laptopod kapacitását biztosítod kriptovaluta bányászatra? Minnél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál hamarabb térül meg a befektetésed. Hogy valid legyen a dolog, le kell töltened egy programot, ami számolja, mennyit megy a gép és mutatja, mennyit bányászott. Aztán amikor a kifizetésekre kerülne a sor, majd ködösítünk gazdasági szakzsargonnal majd irány Malibu! 😀

Ja, a Kairos is ezt csinálta, ott a háttértárad adtad kölcsön "leszerződött" világcégeknek, mint pl. a Samsung. Rengetegen fektettek be, több 100 ezer Ft-kat is, sőt milliókat. Több ezer károsult csak Magyarországon. Akkoriban rengeteg kérdés volt ezzel kapcsolatban, keressetek rá. Mikor már lehetett tudni, hogy bedőlt a piramisjáték, még akkor is volt, aki fektetett be pénzt, meg reménykedett.

Ez a kriptovaluta dolog is pont megfelelő táptalaj a csalóknak, mint a felhőtárhely szolgáltatás.

2021. febr. 17. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezt meséld már el 7-es, hogy a felhőtárhely dolgot, hogy a tökbe jutott eszedbe ide sorolni. Azt hiszem halvány lila fogalmad nincs róla mi is az. Pedig ha van gmail címed, akkor magad is használod rendszeresen. Vagy ha legális Windows 10 -ed, esetleg Office 365 is van mellé akkor meg már nem is érdemes beszélni sem róla.

Ebben az egy kérdésben tuti fordítva ülsz azon a lovon.

2021. febr. 18. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!