Hogy tudnék én is bányászni ilyen kripton valutákat?
Mostanában ezzel van tele az internet. Hogy a videokártya tud bányászni elvileg, és ez pénzt termel majd nekem.
Nekem egy 4 gb-os GTX 1050 TI kártyám van. Hogy kell rácsatlakoztatni erre a bányászatra? mennyi pénzt hozna nekem? megéri? Amíg bányászik a kártya addig tudok játszani a géppel?
"Mostanában ezzel van tele az internet"
Anyukád nem tanított meg rá, hogy amit a neten mondanak az nem szentírás?
Csak hogy értsd: ez kripto valuta "gyártás" már évekkel ezelőtt is felkapott téma volt azok körében akik azt gondolták a semmiből pénzt fognak csinálni.
A valóságban pedig azok akik 2-3 évvel ezelőtt beletettek x milliót a hardverekbe és a villanyszámlába, most már eljutottak oda, hogy nyereségük is származik belőle.
Egy 1050 már a megjelenése pillanatában is gyenge kártyának számított, bányászatra teljesen alkalmatlan. 10-es nvidia szériából ami alkalmas volt anno bányászatra az a 1080. Abból is minimum 15-20 darab kellett, plusz 3x16 amper hogy a hálózat is bírja.
Amit pedig #1 úgy van, max napelemmel éri meg. De mivel a napelemnek is van bekerülési költsége (2-3 millióval lehet számolni ami kiszolgál 10-15 kártyát) így még inkább kitolódik a megtérülési idő.
Ez az egész bányász mizéria azoknak éri meg akiknek van (vagy inkább volt) felesleges 50-100 milliójuk egy ilyen célú befektetésre.
Azt mondja 1050Ti kártyával bányászik 2021-ben
xdddd
Engedd el a témát inkább
Kitalálta már valaki azt, hogy alapít egy céget, ahol több csomagra lehet előfizetni lépcsőzetesen növekvő összegért, cserében te a számítógéped/laptopod kapacitását biztosítod kriptovaluta bányászatra? Minnél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál hamarabb térül meg a befektetésed. Hogy valid legyen a dolog, le kell töltened egy programot, ami számolja, mennyit megy a gép és mutatja, mennyit bányászott. Aztán amikor a kifizetésekre kerülne a sor, majd ködösítünk gazdasági szakzsargonnal majd irány Malibu! 😀
Ja, a Kairos is ezt csinálta, ott a háttértárad adtad kölcsön "leszerződött" világcégeknek, mint pl. a Samsung. Rengetegen fektettek be, több 100 ezer Ft-kat is, sőt milliókat. Több ezer károsult csak Magyarországon. Akkoriban rengeteg kérdés volt ezzel kapcsolatban, keressetek rá. Mikor már lehetett tudni, hogy bedőlt a piramisjáték, még akkor is volt, aki fektetett be pénzt, meg reménykedett.
Ez a kriptovaluta dolog is pont megfelelő táptalaj a csalóknak, mint a felhőtárhely szolgáltatás.
Ezt meséld már el 7-es, hogy a felhőtárhely dolgot, hogy a tökbe jutott eszedbe ide sorolni. Azt hiszem halvány lila fogalmad nincs róla mi is az. Pedig ha van gmail címed, akkor magad is használod rendszeresen. Vagy ha legális Windows 10 -ed, esetleg Office 365 is van mellé akkor meg már nem is érdemes beszélni sem róla.
Ebben az egy kérdésben tuti fordítva ülsz azon a lovon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!