Milyen kriptovalutát éri meg most leginkább bányászni?
Úgy olvastam, most megint csúcson van a Bitcoin, A válság miatt gondolom sokan abban menekültek: [link]
Régóta tervezem már, hogy belevágok a kripto bányászatba. Milyen újabb altcoinok vannak amiket leginkább megérné otthon bányászni? Mennyit érdemes rá beruházni?
Ethereumot és ethereum classicot megérné például, ha lenne már hozzá hardvered ami olyan 1 gigahash környékén teljesít. Nekem ez kb 10-12k-t hoz naponta, ha levonjuk az áramot, ami 2.2 kw-os fogyasztás mellett ca 2k, akkor 8-10k naponta. Rx 5700xt-et használok, meg rx 580-ból csíptem meg egy tucatot olcsón.
Most elkezdeni nem érdemes, mert drágulnak a kártyák, mint az állat. Én sem veszek többet már, nem érik meg annyiért. Szóval hacsak nem hobbi szinten szálnál be, akkor azt javaslom, most ne tedd, nekem is még tavasszal kellett volna, amikor a blockrewardok magasabbak voltak.
Amibe a csúcson fektetsz be, azon csak veszíthetsz.
...mert a fák sem nőnek az égig.
A hangjával nem lenne bajom, felvinném a padlásra ott nem zavarna senkit.:)
Tudtok olyan szakit esetleg aki rak össze bányász rigeket és megbízható, nem húzza le az embert? Gyakran kell az ilyen rigeket karban tartani, újra konfigolni,stb? Mert ehhez a részéhez se nagyon értek bevallom. Régebben a Székely Vegán meg a Fagyi Zoli videóit követtem a témában, de jó ideje eléggé inaktívak a etéren sajnos. Ha meg nem jönne be a dolog, legfeljebb kis bukóval eladnám alkatrészenként a gépet.
Ha jól rakod össze és rászánod az időt, akkor nem kell gyakran csesztetni. Érdemes egy féle kártyát használni, hogy hasonló képességekkel bírjanak és ezt típus/hűtésre értem, akkor csoportosan kitapasztalhatod az optimális működésüket hashrate/hő/fogyasztás, időt nyersz.
Nem ördöngősség egy riget összerakni.
Lehetőleg 4-5 cm legyen a kártyáid közt, tegyél eléjük és mögéjük ventiket push-pull.
Lehetőleg a 6 pines risereket használd. Ha satát használsz, egy sata vezetéken max egy kártyát, arra pedig kínosan ügyelj, hogy 140w-nál nem eszik többet az ilyenen használt kártya.
Biosmod előtt mentsd a gyári biosokat. Ne játszd a vérpistikét overclockinggal.
És a legfontosabb....tápra ne sajnáld a lóvét. A valós fogyasztás felett legalább 300w-ot hagyj a tápban, lehetőleg energiahatékonyat válassz. Gold vagy az fölött.
Kereshetsz Bitcoint kb. a semmivel(egy böngésző használatával), ha érdekel csekkold le, esküszöm nem kamu, engem már kifizettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!