Most, hogy újra szárnyal a Bitcoin, milyen kártyákkal érdemes bányászni?
AMD vagy Nvidia? Illetve milyen kártya, alaplap, stb?
Haverom szerint az AMD-t jobban lehet konfigolni, de az Nvidiának jobb a hash rátája. A jelen generációs kártyák így is rohadt drágák, ezekből nem lesz olcsó riget építeni, bár én szerencsére elég sok bitcoint vásároltam mikor még lent volt az ára így van némi tőkém, de azért régebben nem voltak így elszállva a VGA árak mint most. Egy RTX3080 félmilla??
Nézd..
Ez olyan mintha azt kérdeznéd, mivel érdemes indulni egy forma 1 versenyen, egy F astrával vagy egy MK1 Ford focussal ? Mert az egyik az egyenesben jobb a másik a kanyarokban.
Az a probléma, hogy ilyen videókártyákból olyan riget tudtok építeni, ami MH/s extrém esetben GH/s tartományban tud bányászni. A Bitcoin bányászásban kb EH/s tartományban bányásznak, ebben nagyjából poolhoz csatlakozva szerintem TH/s tartományban tudnál részt venni és 17-20 TH/s hozna neked pár dollárt havonta pár= 4-10 $
Ehhez több GH/s tartományban ketyegő bányagépet kell venned és hatjegyű villanyszámlával jár.
Nem akarom szétrollkodni a kérdésed meg lebeszélni róla. Mert ha szeretnél ezzel foglalkozni, akkor Altokat ETH,ETC,LTC,Monero, stb tudsz haszonnal bányászni. Az Altokat pedig utána átválthatod BTC-be. Ám erre én a helyedben nem költeném el a BTC-t.
2017-ben is elszálltak a VGA árak a bányászás miatt és 1 év alatt vége lett amikor bezuhantak az árak. Kereslet és kínálat, a bányász hardvereknek is Bika piac van. Tehát bika piac van, utána lesz egy zakó megint, de a BTC akkor is BTC, azt ne költsd el, olyasmire ami 1 év múlva elavul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!