Mióta ilyen drágák a videókártyák és miért nincs normális kínálat az 50-80 ezer forintos intervallumban? Valaki felvilágosítana mi történt az előző pár évben?
2017-ben építettem még a gépet, de úgy emlékszem akkor még volt rendes kínálat az 50/60/70 ezres kategóriában is (nVidia meg AMD) és persze megvoltak akkor is a csúcs +100 ezres kártyák is. Hamarosan szeretnék venni egy új videókártyát (eddig a Ryzen 2400G integrált vega 11-ét használtam ami 4-8 éves játékokhoz is sokszor jó volt) viszont most végignéztem a kínálaton és úgy érzem magam, mint hibernált ősember akit felolvasztottak a 23.században:
Mik ezek a PNY Quadro kártyák meg miért nincs normális "Nvidia-s" választék 50 és 80 ezer között? Hova tűntek a megfizethető és jó ár/érték arányú Geforce kártyák, amiket elég volt megvenni egy kompromisszumos full-HD-s stabil 40-60 FPS-hez? Valaki felvilágosítana mi történt az elmúlt pár évben videókártya fronton? És legfőképpen: a Ryzen 2400G mellé melyik jelenlegi legjobb ár/érték arányú videókártyát tudnátok ajánlani max 70 ezerért? Ha van egyáltalán ilyen, mert úgy látom nincs... Vagy hagyjam most már a fenébe és vegyek meg egy next-gen konzolt? Tényleg csak kompromisszumos gamelésre vágynék (+olyan néhány olyan cím ami nincs konzolon pl. Assetto Corsa, Kingdom Come Deliverance) szigorúan "csak" 1080p-ben (monitor miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!