Szerintetek hány éves korban normális felvilágosítani a gyereket?
Nekem elég lett volna a 13 éves kotelezö iskolai.
Anya erőszakosan vette elő a témát kb 11 éves koromban, kötelezo volt hallgatni, nem mehettem ki addig a szobábol és hányingerem volt anyátol is es a mondandojàtol is.
Szoval en is bőven elégnek tartom a gyerek kezdeményezésre, kérdésekre a KORÁNAK MEGFELELŐ választ.
Nekem spec a méhecskés verzio jobban bejött volna.
*mellesleg az iskolairol meg azt hittem azert van, es ovszert is azert kapunk, hogy innenstől csinálni "kell" es fogadjam el, ez az élet rendje, nőjjek fel, adjam meg magam.
Jo éretlen voltam. A pasik nem..
Pár évig egy teljes téveszmében éltem. Hogy muszáj és kötelező.
Folyamatosan.
Én már a 4,5 éves lányom elől se titkolok semmit.
A maga nyelvén mindenre válaszolok, pl.ha rákérdez, mert épp lát betétet cserélni, elmondom mi ez.
A szexről még azért nem kérdezget, bár annyit tud, hogy a kisbaba majd a cunijából fog előbújni :)
Amikor kérdez, válaszolsz.
Ha elmúlt 8-9, (kb, egyéni érettségtől is függ), érdemes megkérdezni, hogy ő mit tud/gondol erről. Aztán elindul egy beszélgetés.
Az a jó, ha nem csak ül és hallgat fél órán át, hanem mer kérdezni.
Én négy évesen már tudtam a menziről, mert megláttam anyát, miközben pisilt és véres lett a papír.
Ő meg szőrmentén elmagyarázta, hogy mi az, meg ne féljek, mert nem beteg.
Aztán hat évesen elolvastam egy nagyobb gyerekeknek szóló könyvet amiből megtudtam, hogy lesz a kisbaba meg hogy születik meg (minden féle kérdés volt benne, és én azt a részt is átolvastam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!