Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hány éves korban...

Szerintetek hány éves korban normális felvilágosítani a gyereket?

Figyelt kérdés
2017. aug. 19. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy adott ponton kell leültetni, hogy na fiam, most felvilágosítalak, hanem folyamatosan, ha kérdez valamit, márpedig kérdez, akkor az igazat kell neki mondani, persze nem naturalisztikusan, hanem a korának megfelelően. De mindenképpen még a kamaszkori változások előtt, tehát 10 éves korban precízebben is, hogy ne ijedjen meg.
2017. aug. 19. 22:41
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

Nekem elég lett volna a 13 éves kotelezö iskolai.

Anya erőszakosan vette elő a témát kb 11 éves koromban, kötelezo volt hallgatni, nem mehettem ki addig a szobábol és hányingerem volt anyátol is es a mondandojàtol is.

Szoval en is bőven elégnek tartom a gyerek kezdeményezésre, kérdésekre a KORÁNAK MEGFELELŐ választ.

Nekem spec a méhecskés verzio jobban bejött volna.

2017. aug. 19. 22:56
 3/9 anonim ***** válasza:
38%

*mellesleg az iskolairol meg azt hittem azert van, es ovszert is azert kapunk, hogy innenstől csinálni "kell" es fogadjam el, ez az élet rendje, nőjjek fel, adjam meg magam.

Jo éretlen voltam. A pasik nem..

Pár évig egy teljes téveszmében éltem. Hogy muszáj és kötelező.

2017. aug. 19. 23:27
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Folyamatosan.

Én már a 4,5 éves lányom elől se titkolok semmit.

A maga nyelvén mindenre válaszolok, pl.ha rákérdez, mert épp lát betétet cserélni, elmondom mi ez.

A szexről még azért nem kérdezget, bár annyit tud, hogy a kisbaba majd a cunijából fog előbújni :)

2017. aug. 20. 00:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő teljesen! Enyém 11 éves, a kérdéseire válaszolok, de annyira más dolgok érdeklik még hogy nem erőltetem a témát. Most készülök venni valami IGÉNYES felvilágosító könyvecskét gyerekeknek szólót.
2017. aug. 20. 06:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kérdez, válaszolsz.

Ha elmúlt 8-9, (kb, egyéni érettségtől is függ), érdemes megkérdezni, hogy ő mit tud/gondol erről. Aztán elindul egy beszélgetés.

Az a jó, ha nem csak ül és hallgat fél órán át, hanem mer kérdezni.

2017. aug. 20. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akárhány évesen, mindig a kérdésének megfelelő mélységben és az életkorának megfelelő módon. Ha nem kérdez, az baj, akkor nem mer kérdezni, vagy tudja, hogy nem érdemes. Kisiskolásnak már feltétlenül vennék vagy kivennék könyvtárból egy 'Emberi test' könyvet.
2017. aug. 20. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Én négy évesen már tudtam a menziről, mert megláttam anyát, miközben pisilt és véres lett a papír.

Ő meg szőrmentén elmagyarázta, hogy mi az, meg ne féljek, mert nem beteg.

Aztán hat évesen elolvastam egy nagyobb gyerekeknek szóló könyvet amiből megtudtam, hogy lesz a kisbaba meg hogy születik meg (minden féle kérdés volt benne, és én azt a részt is átolvastam).

2017. aug. 20. 12:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A fiam 7 éves. Későbbre terveztem, de felfedezett magán dolgokat, hogy kellemes neki...Játszótéren is szórakozott az új találmánnyal. Annyit mondtam, hogy tudom, hogy kellemes, de másokra ez nem tartozik. Megértette, de elgondolkodtam, hogy talán meg is kellene indokolnom. Korainak tartom a dolgot, de ha ismétlődne a szituáció, akkor valamit csak kell mondanom.
2017. aug. 23. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!