Az meddig normális hogy babáknak kisgyereknek szaporább szivverése van mint egy kismadárnak?
Anno volt macskám igy tudom hogy pl kisallatok szive "ratata" modon alapbol gyorsabban ver.
A terhességi uh-kon viszont már zavart egy kicsit hogy az én magzatom szive mindig gyorsabban ver mint annak akit mellettem NST-znek, de még normal tartomány, enyhe terhessegi fertozes lehetett az oka mert ujszulotten magas volt aCRP-je.
De.
Már 3 mult és amikor szalad ugrál, nekem márijesztő ez a "ratata".
Tisztán érzem ha átolelem vagy ráteszem a kezem.
Most alszik, lassabb a szivverés, szinte normális de minden pumpálást érezni
Két orvos is szivzörejt mutatott ki(egyik szerint 3/6-os fokozat, masik szerint 1/6..gondolom 3. orvos megint mást irna...)szerintük normális, uh val kimutatva rendellenesség nincs
Nem légbol ugrálok a témán, egyszerűen mellbevág amikor hozzáérek a mellkasához, vagy akármi, ahogy borzaszto erősen kalapál. Ijesztő.
Mintha a kezemben lenne a szive.
Más is érzi ennyire gyermeke szivlüktetését? En pl az enyémet kézzel nyugalmi állapotban abszolut nem érzem. Szaladva még nem néztem.
Felnott vagyok, de kiskorom ota magasabb a pulzusom, ertsd ezalatt nyugalmi allapotban 120-140 kozott van. Elek es virulok.
Egy kisgyermeknel ez TELJESEN normalis.
Ezen ne pánikolj,a gyerekeknek eleve magasabb a pulzusa majd 14-15 éves kora körül kezd el alacsonyabb lenni.
Gondolj bele h felnőtt embernek is 60-90 között optimàlis.
Vagy amig a hasadban volt akkor is már 140-150 volt a pulzusa.Unokahugom 10 éves neki 110 volt leuotóbb nyugalmi állapotban az apja mentős azt mondta teljesen jó.
Nekem terheléses ekg 189 volt szobabicikliznem kellett,és erre is azt mondta a kardiológus h jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!