Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondhatnám meg? Normális?

Hogyan mondhatnám meg? Normális?

Figyelt kérdés

Nos ez elég összetett kérdés. Már régebben is nagyon érdekeltek/nek az ilyen "felvilágosítós könyvek". Még régebben kaptam is egyet, amit már sokszor elolvastam. (címe: Mi történik velem?) Ha könyvtárban vagyok, akkor is szívesen megnézném ezeket a könyveket is, csak cikinek érzem. A könyvtáros is rá szólt régebben arra aki ilyet vett ki vagy nézett bele hogy: "neked ez még nem való". Egyszer mondtam anyukámnak hogy egész jók ezek a könyvek és ezért a barátnőim eléggé cikitek is miatta hogy ilyeneket vettem le a polcról sunyiban hogy ne vegye észre senki. Ő azt mondta semmi baj, nyugodtan nézzek ilyet ha szeretnék. Nos ilyen nagy leülős "na gyere kislányom ideje elmondanom a gyerek születését" beszélgetés még nem volt, csak egy próbálkozás apámtól. Bár ő már úgy gondolta hogy én már tudok mindenről és megkérdezte hogy nem-e meséltem már a húgomnak erről. Végül abba maradt a beszélgetés, mert a húgom azt mondta hogy ő ezt még nem érti. A téma amúgy onnan indult hogy a tv-ben "milyen volt a hasa a nőnek" és így mentünk a császárszülés felé. Anyuval már beszéltünk a menstruációról, betét, tampon. Na szóval a kérdés.: Úgymond szeretnék ilyen könyveket olvasni, érdekel a téma. Más barátnőm amikor ilyen tiniknek szóló felvilágosító könyvet kapott, bele sem akart nézni. Szóval elég cikinek érzem azt hogy megkérdezzem hogy kaphatnék-e vagy vehetnék-e ki a könyvtárból ilyen könyveket. Hogyan? Mit mondjak? Normális hogy ennyire érdekel a téma? Sokszor ezért érzem magam nagyon kívülállónak, mert barátnőimet nem érdekli ez. Igazából az alapokat tudom, de nem feltétlen tudás szerzés céljából olvasnám őket, hanem mert érdekel. Előre is köszi a választ.

13/L

2012. ápr. 29. 21:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Olvass cikkeket az interneten. Akkor nem kell cikinek érezned (bár amúgy sem ciki, de megértem, hogy a te korodban annak érzed).
2012. ápr. 29. 21:24
 2/23 A kérdező kommentje:
Igen, a neten már elég sokat olvastam. De érdekelnének az ilyen könyvek is.
2012. ápr. 29. 21:26
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne ciki?

Ez érdekel és kész..szeretnéd tudni mi zajlik veled,ill mi fog,és körüljárod a témát...

Ha cikinek tartod a barátnőid elött szabad idődben miért nem mész el egy könyvtárba és olvasgatsz?vagy beiratkozol egy új könyvtárba és ott kiveszel 1-1 ilyen jellegű könyvet,ott biztos nem szólnak rád hogy ez nem neked való...ha igen azt mondod hogy errő tanultok a suliban...ahhoz kell de tuti meg sem kérdezik...örülnek hogy legalább olvas a fiatal...hajrá!!!!

Egy 2 gyerekes anyuka

2012. ápr. 29. 21:27
 4/23 A kérdező kommentje:
Anyukámnak jó ha azt mondom hogy " érdeklenek az ilyen könyvek, esetleg kiveszek párat a könyvtárból." Vagy boltban is kinéztem magamnak párat.
2012. ápr. 29. 21:29
 5/23 anonim ***** válasza:
97%
Akkor mond azt, hogy nagyon érdekel a biológia, az emberi test működése és szeretnél ilyen könyveket olvasni, adj oda anyukádnak egy listát, vagy nézd ki a neten, hol lehet megrendelni és kérd a beleegyezését. Mondhatod, hogy biológus, pszichológus vagy valami hasonló szeretnél lenni :)
2012. ápr. 29. 21:32
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Írj listát,mutasd meg anyukádnak, hogy engedi-e vagy segít-e beszerezni őket. Simán beszéld meg velük, senki nem fog emiatt otthon cikizni. Barátnőkkel meg beszélgess másról. Mindenki máskor érik meg komolyabb témákra!
2012. ápr. 29. 21:45
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyáltalán nem gáz.

Szólj, írj listát és nyomd anyud kezébe. Ha nem akarsz beszélgetni róla csak olvasni akkor anyudnak mondd, hogy majd akkor szeretnél erről beszélni ha már átolvastad a könyveket és nem világos. Nem erőltetheti.(Egyébként nem hiszem, hogy ne lennél képben elvégre a csapból is a szex folyik..)

Inkább ez mintsem hogy 14 évesen aláfeküdj egy felsősnek mert kíváncsi vagy:)

2012. ápr. 29. 23:14
 8/23 anonim ***** válasza:
31%

azt nem értem, hogy egy 13 éves lány miről nem tud még..? mi újat mondanak neked ezek a könyvek? ezeknek a könyveknek lebutított nyelvezete van, általában sokkal fiatalabbaknak szól... nem tudom, én a korodban mást csináltam, mivel engme is érdekelt "kicsit" a téma (nem a betét meg a tampon)

14l

2012. ápr. 30. 00:02
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

Vicces mikor "felvilágosult" 14 évesek osztják az észt a 13 éveseknek,hogy "én a te korodban"..

Kb vak vezet világtalant:D

20N

2012. ápr. 30. 00:24
 10/23 anonim ***** válasza:

nincs ebben semmi abnormális, ennyi idősen engem is nagyon érdekelt ez a téma, nekem anyukám adott is egy ilyen könyvet, csak én előtte ezt kínosnak éreztem, jó neked,h. te nem vagy így vele.

biztos,h. a barátnőidet is érdekli ez, csak a legtöbb 13 éves lány sajnos szégyelli ezt és gátlásos a témát illetően. nyugodtan szerezz ilyen könyveket, anyukádat is megkérheted rá.

2012. ápr. 30. 01:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!