Hogyan mondhatnám meg? Normális?
Nos ez elég összetett kérdés. Már régebben is nagyon érdekeltek/nek az ilyen "felvilágosítós könyvek". Még régebben kaptam is egyet, amit már sokszor elolvastam. (címe: Mi történik velem?) Ha könyvtárban vagyok, akkor is szívesen megnézném ezeket a könyveket is, csak cikinek érzem. A könyvtáros is rá szólt régebben arra aki ilyet vett ki vagy nézett bele hogy: "neked ez még nem való". Egyszer mondtam anyukámnak hogy egész jók ezek a könyvek és ezért a barátnőim eléggé cikitek is miatta hogy ilyeneket vettem le a polcról sunyiban hogy ne vegye észre senki. Ő azt mondta semmi baj, nyugodtan nézzek ilyet ha szeretnék. Nos ilyen nagy leülős "na gyere kislányom ideje elmondanom a gyerek születését" beszélgetés még nem volt, csak egy próbálkozás apámtól. Bár ő már úgy gondolta hogy én már tudok mindenről és megkérdezte hogy nem-e meséltem már a húgomnak erről. Végül abba maradt a beszélgetés, mert a húgom azt mondta hogy ő ezt még nem érti. A téma amúgy onnan indult hogy a tv-ben "milyen volt a hasa a nőnek" és így mentünk a császárszülés felé. Anyuval már beszéltünk a menstruációról, betét, tampon. Na szóval a kérdés.: Úgymond szeretnék ilyen könyveket olvasni, érdekel a téma. Más barátnőm amikor ilyen tiniknek szóló felvilágosító könyvet kapott, bele sem akart nézni. Szóval elég cikinek érzem azt hogy megkérdezzem hogy kaphatnék-e vagy vehetnék-e ki a könyvtárból ilyen könyveket. Hogyan? Mit mondjak? Normális hogy ennyire érdekel a téma? Sokszor ezért érzem magam nagyon kívülállónak, mert barátnőimet nem érdekli ez. Igazából az alapokat tudom, de nem feltétlen tudás szerzés céljából olvasnám őket, hanem mert érdekel. Előre is köszi a választ.
13/L
Miért lenne ciki?
Ez érdekel és kész..szeretnéd tudni mi zajlik veled,ill mi fog,és körüljárod a témát...
Ha cikinek tartod a barátnőid elött szabad idődben miért nem mész el egy könyvtárba és olvasgatsz?vagy beiratkozol egy új könyvtárba és ott kiveszel 1-1 ilyen jellegű könyvet,ott biztos nem szólnak rád hogy ez nem neked való...ha igen azt mondod hogy errő tanultok a suliban...ahhoz kell de tuti meg sem kérdezik...örülnek hogy legalább olvas a fiatal...hajrá!!!!
Egy 2 gyerekes anyuka
Ez egyáltalán nem gáz.
Szólj, írj listát és nyomd anyud kezébe. Ha nem akarsz beszélgetni róla csak olvasni akkor anyudnak mondd, hogy majd akkor szeretnél erről beszélni ha már átolvastad a könyveket és nem világos. Nem erőltetheti.(Egyébként nem hiszem, hogy ne lennél képben elvégre a csapból is a szex folyik..)
Inkább ez mintsem hogy 14 évesen aláfeküdj egy felsősnek mert kíváncsi vagy:)
azt nem értem, hogy egy 13 éves lány miről nem tud még..? mi újat mondanak neked ezek a könyvek? ezeknek a könyveknek lebutított nyelvezete van, általában sokkal fiatalabbaknak szól... nem tudom, én a korodban mást csináltam, mivel engme is érdekelt "kicsit" a téma (nem a betét meg a tampon)
14l
Vicces mikor "felvilágosult" 14 évesek osztják az észt a 13 éveseknek,hogy "én a te korodban"..
Kb vak vezet világtalant:D
20N
nincs ebben semmi abnormális, ennyi idősen engem is nagyon érdekelt ez a téma, nekem anyukám adott is egy ilyen könyvet, csak én előtte ezt kínosnak éreztem, jó neked,h. te nem vagy így vele.
biztos,h. a barátnőidet is érdekli ez, csak a legtöbb 13 éves lány sajnos szégyelli ezt és gátlásos a témát illetően. nyugodtan szerezz ilyen könyveket, anyukádat is megkérheted rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!