Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy elég jól a játék?

Miért nem megy elég jól a játék?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szeretek játékokkal játszani, 144hzes monitorom van,

a cél általában ezért a 144 fps.

A setupom,

Ryzen 5 2600

Kingston HyperX 16 GB 2400Mhz

RX 570 8GB

MSI B450 Tomahawk MAX

EVGA 500W 80Plus Silver

A játékok közben a Proci a ram a kártya sem megy 50% kihasználtság felé, de nem érem el a kíván 144 fpst csomó játékban, (GTA 5 Roleplay szerverek, League of Legends)

Az a kérdésem, hogy ennek nem 100%on kéne pörögnie és sokkal több fps-t adnia?

Gondolkoztam rajta hogy nem kapnak elég áramot a hardverek, de Aida64 Stessben mindet meghajtotta maxon, szóval nem ez lesz a baj.

Válaszokat előre is köszi. (Frissen újratelepített Win 10-et hsználok)

2021. jan. 5. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Külön is nézted a magok kihasználtságát? Mert a lol pl egyet használ leginkább csak. Vga gondolom megteszi, amit kell, de a cpu egy magos teljesítménye miatt ennyi a max fps
2021. jan. 5. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:

lehet tápgond, igen.

hőmérsékletek rendben vannak?

nem lockolja semmi sem az fps-t?

a GPU-nak simán 100-on kéne mennie. a proci sokkal erősebb karit is kihajtana.

2021. jan. 5. 19:37
 3/3 DestinyInCap ***** válasza:
Kérdés... mekkora felbontáson játszol? Az nem gond, hogyha a processzorod nem megy 50% kihasználtság felé, az csak azt jelenti hogy az említett játékok nem terhelik le a processzort. Viszont a Vga-nak valóban 90% és afeletti értéknek kéne lennie a kihasználtságának. Ha 100%on menne folyamatosan játék alatt akkor az azt jelentené hogy vga limiten lenne. Azt ajánlom csinálj valami megerőltetőbb benchmark tesztet ami a videókártyát terheli. Ha ott tudja 90% felett tartani akkor semmi probléma nincs, viszont ha engem kérdezel teszteltem már hasonló konfigot ryzen + rx 570-el és szerintem Vga limited van pl gta5 alatt nagy valószínűséggel
2021. jan. 11. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!