Még csak 4 éves a laptopom, ilyen rövid használat után gáz újat venni? Nem működik a touch pad (húzni tudok, de kattintani, görgetni nem, mert egyszer leöntöttem vízzel). Kiestek csavarok is laptopomból, lötyög a dereka, pedig nem volt olcsó. Lenovo.
touch pad csere nem olcsó - nem tesz jót neki a víz, lehet több baj is van alatta.
Csavarok 1 ft-os játékok, de ha a menet is rossz, akkor nem rakhat helyére egyszerűen másikat.
lötyögő derék alatt a zsanérokat érted, amelyek fogják a képernyőt? az gyakori lenovo hiba.
Ha jó gép, akkor megéri rákölteni 20-30 ezret, kb annyiból kijön.
4 eves laptop nem fiatal
2016 ban ha nem valami extrasabbat vettel akkor nem lehet egy nagyszam amugy sem
lehet jobban jarsz ha eladod
de ne most mert most rossz a kinalat, hasznaltan is elege nem hogy ujonan vagyis normalisra nem tudnal valtani...
persze ha csak notepadra kell akkor javitathatod, ha amugy hibaktol fuggetlen mindenre megfelel neked
Xy4
Ezeket házilag lehet összetákolni, vagy drága cserealkatrészeket kell venni. Követek egy videóst, aki sokkal régebbi gépeket hoz vissza a halálsorról 😉
https://www.youtube.com/channel/UCTNj4UtgopYu5T8ew8WZPuw
Szívesen pepecselek ilyennel amúgy, már összeraktam én is hasonlóan laptopokat a családban... Nekem az ilyenek jó móka 😃
touchpad érdekes kérdés. lehet elég neki egy belső tisztítás. de valószínűbb a csere, ami nem olcsó. Egeret kell használni... ez a legolcsóbb alternatíva.
Zsanérok környéki törésnél a csavar foglalatot kell visszaépíteni a gépbe. Utána már lesz hova befogni a csavart, újra ellátja a feladatát, és nem fog kiesni.
Ha valakit érdekel az update: touchpad körülbelül 1-2 nap nem működés után spontán helyrejött. Azt hiszem, arra lehetett szükség, h a leszivárgott víz kiszáradjon.
Lötyögésre: mondtam a barátomnak, hogy tegye vissza a csavarokat, neki van ilyen kis csavarhúzója, hamarosan megtörténik. De már korábban is tett vissza csavarokat, amik mostanra újra kiestek. Lehet az van, amit valaki írt, hogy rossz a menetük... Miért szar a hardware? Azt hittem a Lenovo meg a dell a legjobbak, azért vettem Lenovot. Még mikor vadi új volt, pár hónaposan, pár hónapon keresztül volt az a problémája, hogy a ventilátor riszitült... Fú, az is spontán jött helyre, addig meg ütögetni kellett. XD
Amúgy van egy másik zavar a laptoppal: ha nincs töltőre dugva, akkor villog a kép, nem folyton, de sokat, és NAGYON bántja a szemem, még periférikus látásból se tudom elviselni. Márpedig ha íróasztalhoz ülök nem szoktam tölteni a laptopot, de emiatt muszáj.
A laptopom pontos típusa, ha valakit érdekel: Lenovo ideapad 310-15IKB
Sajnos már mindegyik gyártó leadta. 200-250 ezer forintik ilyen fos mind. Törnek a zsanérnál, gyenge minőség mind. HP konkrétan nem gyárt magyar billentyűzetet. Valahova a világ végére vannak eldugva az Í meg az Ű... katasztrófa.
Az üzleti, a gamer, és a felsőbb kategória, ami jobb minőségű. Elég sajnálatos, hogy ez van 😕
villogás az PWM miatt lehet. Valahol szerintem tuti lehet állítani ezt is. ugye visszább vesz a fényerőből, ha akksiról megy (így spórol energiát), amit ezzel a villogtatással old meg. Ez a PWM technológia lényege. Sajnos viszont lehetséges, hogy nem tudod maxra állítani a fényerőt akksiról. Ennek utána kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!