Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Még csak 4 éves a laptopom,...

Még csak 4 éves a laptopom, ilyen rövid használat után gáz újat venni? Nem működik a touch pad (húzni tudok, de kattintani, görgetni nem, mert egyszer leöntöttem vízzel). Kiestek csavarok is laptopomból, lötyög a dereka, pedig nem volt olcsó. Lenovo.

Figyelt kérdés
Illetve ha beadom valami szerelőnek, helyre tud mindent pofozni olcsóért?
2020. dec. 13. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

touch pad csere nem olcsó - nem tesz jót neki a víz, lehet több baj is van alatta.

Csavarok 1 ft-os játékok, de ha a menet is rossz, akkor nem rakhat helyére egyszerűen másikat.

lötyögő derék alatt a zsanérokat érted, amelyek fogják a képernyőt? az gyakori lenovo hiba.

Ha jó gép, akkor megéri rákölteni 20-30 ezret, kb annyiból kijön.

2020. dec. 13. 13:27
 2/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

4 eves laptop nem fiatal

2016 ban ha nem valami extrasabbat vettel akkor nem lehet egy nagyszam amugy sem

lehet jobban jarsz ha eladod

de ne most mert most rossz a kinalat, hasznaltan is elege nem hogy ujonan vagyis normalisra nem tudnal valtani...

2020. dec. 13. 15:08
 3/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

persze ha csak notepadra kell akkor javitathatod, ha amugy hibaktol fuggetlen mindenre megfelel neked

Xy4

2020. dec. 13. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezeket házilag lehet összetákolni, vagy drága cserealkatrészeket kell venni. Követek egy videóst, aki sokkal régebbi gépeket hoz vissza a halálsorról 😉

https://www.youtube.com/channel/UCTNj4UtgopYu5T8ew8WZPuw

Szívesen pepecselek ilyennel amúgy, már összeraktam én is hasonlóan laptopokat a családban... Nekem az ilyenek jó móka 😃

touchpad érdekes kérdés. lehet elég neki egy belső tisztítás. de valószínűbb a csere, ami nem olcsó. Egeret kell használni... ez a legolcsóbb alternatíva.

Zsanérok környéki törésnél a csavar foglalatot kell visszaépíteni a gépbe. Utána már lesz hova befogni a csavart, újra ellátja a feladatát, és nem fog kiesni.

2020. dec. 13. 16:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Ha valakit érdekel az update: touchpad körülbelül 1-2 nap nem működés után spontán helyrejött. Azt hiszem, arra lehetett szükség, h a leszivárgott víz kiszáradjon.

Lötyögésre: mondtam a barátomnak, hogy tegye vissza a csavarokat, neki van ilyen kis csavarhúzója, hamarosan megtörténik. De már korábban is tett vissza csavarokat, amik mostanra újra kiestek. Lehet az van, amit valaki írt, hogy rossz a menetük... Miért szar a hardware? Azt hittem a Lenovo meg a dell a legjobbak, azért vettem Lenovot. Még mikor vadi új volt, pár hónaposan, pár hónapon keresztül volt az a problémája, hogy a ventilátor riszitült... Fú, az is spontán jött helyre, addig meg ütögetni kellett. XD

Amúgy van egy másik zavar a laptoppal: ha nincs töltőre dugva, akkor villog a kép, nem folyton, de sokat, és NAGYON bántja a szemem, még periférikus látásból se tudom elviselni. Márpedig ha íróasztalhoz ülök nem szoktam tölteni a laptopot, de emiatt muszáj.

A laptopom pontos típusa, ha valakit érdekel: Lenovo ideapad 310-15IKB

2020. dec. 16. 15:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos már mindegyik gyártó leadta. 200-250 ezer forintik ilyen fos mind. Törnek a zsanérnál, gyenge minőség mind. HP konkrétan nem gyárt magyar billentyűzetet. Valahova a világ végére vannak eldugva az Í meg az Ű... katasztrófa.

Az üzleti, a gamer, és a felsőbb kategória, ami jobb minőségű. Elég sajnálatos, hogy ez van 😕

villogás az PWM miatt lehet. Valahol szerintem tuti lehet állítani ezt is. ugye visszább vesz a fényerőből, ha akksiról megy (így spórol energiát), amit ezzel a villogtatással old meg. Ez a PWM technológia lényege. Sajnos viszont lehetséges, hogy nem tudod maxra állítani a fényerőt akksiról. Ennek utána kell keresni.

2020. dec. 16. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!