Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 5év használat után tönkremehet...

5év használat után tönkremehet egy alaplap, csak amiatt, hogy szakszerűtlenül lett összállítva a gép?

Figyelt kérdés
2015ben én raktam össze egy pct a hugomnak, aminek az alkatrészeit az emagról rendelte. Gamer config, napi szinten használva volt, gyakran több, mint napi 12 órát. Garancia már a legtöbb alkatrészről lejárt, így elvitte egy független szervizbe, és ott azt állapították meg, hogy azért ment tönkre, mert rosszúl lett összeszerelve. Most a tesóm éngem hibáztat, mert szerinte miattam ment tönkre a pcje.

2020. dec. 8. 11:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem húzta volna 5 évig, ha a szakszerűtlenségre lehetne visszavezetni bármilyen hibát. Mi a hiba az alaplapon?
2020. dec. 8. 11:16
 2/19 A kérdező kommentje:
Kicsi a ház, és a táp kábeleit úgy vezettem, hogy az akadályozta a hűtést az alaplap körül.
2020. dec. 8. 11:20
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, de még mindig az 5 éven vagyok kiakadva... Pár perc normál üzem után elérik az alkatrészek az üzemi hőt, ha elégtelen a hűtés, akkor meg kikapcsol a bios. De ha nem kapcsol ki, akkor se 5 év alatt forr fel az egész (forrasztások stb), hanem sokkal-sokkal hamarabb, néhány nap/hét szerintem.
2020. dec. 8. 11:25
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem telement kosszal, amiatt volt elégtelen a hűtés. Ez simán kihúzza 5 évig.
2020. dec. 8. 11:27
 5/19 A kérdező kommentje:
Énis pontosan így gondolom, ha elégtelen a hűtés, akkor annak már hamarabb kellett volna következménye legyen. Rádásul rendszerint AAA játékokkal játszik, amik megizzasztják a gépet, és soha nem volt problémája.
2020. dec. 8. 11:30
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Csak akkor nem a szakszerűtlenség okozta a vesztét, hanem a karbantartás hiánya.
2020. dec. 8. 11:31
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

5 évet, folyamatos használat mellett szerinted kibír egy szakszerűtlen gép? 😃 El se indulna...

Foglak tudni igazolni, ha szeretnél harcolni tesóddal az igazadért.

Írd meg, hogy mik voltak a pontos alkatrészek! Mi lett a megállapított hiba? Mit szereltél szerintük rosszul?

(kosz, karbantartás hiánya szerintem is az elsődleges ok)

2020. dec. 8. 11:32
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
A karbantartás hiánya is szakszerűtlenség.
2020. dec. 8. 11:32
 9/19 A kérdező kommentje:
A hugom sem magától talál ki ilyesmit, talán azt sem tudja, hogy mi az alaplap és a tápegység. Biztos, hogy ezt neki a szervizben mondták pontosan így. Tehát ilyen ostobák a szakemberek?
2020. dec. 8. 11:37
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapestben maximum az tud ilyen sok év után problémát előhozni ha egy rossz minőségű tápegység ölte a hardvereket hosszú évekig.

Ilyen távlatban fő ok lehet a rendszeres takarítás hiánya.

Illetve a kondenzátorok szépen kiszáradtak, ez is produkálhatja.

Én ezért cseréltem alaplapot, mert 6 év alatt 8-10 is megadta magát.

4db -ot még kicseréltem úgy 4 év után, de mikor már sorra mentek el,

egyszerűbb volt egy másik ugyan olyan alaplap 15 ezerért. :-)

2020. dec. 8. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!