5év használat után tönkremehet egy alaplap, csak amiatt,
hogy szakszerűtlenül lett összállítva a gép?
Szerintem nem húzta volna 5 évig, ha a szakszerűtlenségre lehetne visszavezetni bármilyen hibát. Mi a hiba az alaplapon?
2020. dec. 8. 11:16
2/19 A kérdező kommentje:
Kicsi a ház, és a táp kábeleit úgy vezettem, hogy az akadályozta a hűtést az alaplap körül.
Rendben, de még mindig az 5 éven vagyok kiakadva... Pár perc normál üzem után elérik az alkatrészek az üzemi hőt, ha elégtelen a hűtés, akkor meg kikapcsol a bios. De ha nem kapcsol ki, akkor se 5 év alatt forr fel az egész (forrasztások stb), hanem sokkal-sokkal hamarabb, néhány nap/hét szerintem.
2020. dec. 8. 11:25
Szerintem telement kosszal, amiatt volt elégtelen a hűtés. Ez simán kihúzza 5 évig.
2020. dec. 8. 11:27
5/19 A kérdező kommentje:
Énis pontosan így gondolom, ha elégtelen a hűtés, akkor annak már hamarabb kellett volna következménye legyen. Rádásul rendszerint AAA játékokkal játszik, amik megizzasztják a gépet, és soha nem volt problémája.
Csak akkor nem a szakszerűtlenség okozta a vesztét, hanem a karbantartás hiánya.
2020. dec. 8. 11:31
5 évet, folyamatos használat mellett szerinted kibír egy szakszerűtlen gép? 😃 El se indulna...
Foglak tudni igazolni, ha szeretnél harcolni tesóddal az igazadért.
Írd meg, hogy mik voltak a pontos alkatrészek! Mi lett a megállapított hiba? Mit szereltél szerintük rosszul?
(kosz, karbantartás hiánya szerintem is az elsődleges ok)
2020. dec. 8. 11:32
A karbantartás hiánya is szakszerűtlenség.
2020. dec. 8. 11:32
9/19 A kérdező kommentje:
A hugom sem magától talál ki ilyesmit, talán azt sem tudja, hogy mi az alaplap és a tápegység. Biztos, hogy ezt neki a szervizben mondták pontosan így. Tehát ilyen ostobák a szakemberek?
Alapestben maximum az tud ilyen sok év után problémát előhozni ha egy rossz minőségű tápegység ölte a hardvereket hosszú évekig.
Ilyen távlatban fő ok lehet a rendszeres takarítás hiánya.
Illetve a kondenzátorok szépen kiszáradtak, ez is produkálhatja.
Én ezért cseréltem alaplapot, mert 6 év alatt 8-10 is megadta magát.
4db -ot még kicseréltem úgy 4 év után, de mikor már sorra mentek el,
egyszerűbb volt egy másik ugyan olyan alaplap 15 ezerért. :-)
2020. dec. 8. 11:42
Kapcsolódó kérdések: