Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 5év használat után tönkremehet...

5év használat után tönkremehet egy alaplap, csak amiatt, hogy szakszerűtlenül lett összállítva a gép?

Figyelt kérdés
2015ben én raktam össze egy pct a hugomnak, aminek az alkatrészeit az emagról rendelte. Gamer config, napi szinten használva volt, gyakran több, mint napi 12 órát. Garancia már a legtöbb alkatrészről lejárt, így elvitte egy független szervizbe, és ott azt állapították meg, hogy azért ment tönkre, mert rosszúl lett összeszerelve. Most a tesóm éngem hibáztat, mert szerinte miattam ment tönkre a pcje.

2020. dec. 8. 11:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ilyen ostobák. Nekünk is visszaadtak egy túlmelegedő gépet úgy, hogy kikapcsolták a túlmelegedés védelmet a biosban, mondván, az megoldotta a random kikapcsolást. 2 hét múlva ment vissza, hogy be se kapcsol. Megállapították, hogy az alaplapon égési nyomok vannak, ezért garancia nincs. Végül perrel fenyegetve, nagy nehezen adtak egy új alaplapot.
2020. dec. 8. 11:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülyék, csak valamit muszáj mondaniuk és inkább tippelnek / hazudnak. Tudod ki menne vissza hozzájuk, vagy ki nem kérné vissza a pénzét ha annyit mondanak: "nem tudjuk mi a baj"
2020. dec. 8. 11:57
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 oké, de azt miért nem lehet mondani, hogy 5év alatt valószinüleg több, mint 10ezer órát üzemelt, és ez elfogadható üzemidő egy kihegyezett alkatrésznek?
2020. dec. 8. 12:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az sem lenne igaz, 5 év nem elfogadható egy alaplapnak ha nem a legolcsóbb giga ds3h volt, vagy vmi más vacak VRM-es.
2020. dec. 8. 12:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

#13, azert mert a legegyszerubb rafogni az ugyfelre hogy o rontotta el, es akkor startbol el lehet utasitani a garanciat is.

A hugom sem magától talál ki ilyesmit, talán azt sem tudja, hogy mi az alaplap és a tápegység.

A fenti meg inkabb ervenyes a tudatlan ugyfelekre. Ha latjak hogy nem ertesz hozza, siman kitalalnak valamit.

Es nem mind szakemberek. Sokan csak azt varjak hogy teljen le a munkaido.

Olyanhoz kell vinni aki egyedul dolgozik.

Pont olyan mint az autoszerviz. A nagyobb cegek vegzik a legtobb kontar munkat a legjobban elnyujtva.

2020. dec. 8. 12:42
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akik "hivatalos" számítógép szerelők-karbantartók, általában azok tudnak a legkevesebbet a dolgokról, vagy csak szimplán nem érdekli őket és a vásárlóra kenik a dolgokat, hogy ne nekik fájjon a fejük miatta.

Én például Anglia egyik legmegbízhatóbb és "leghozzáértőbb" PC boltjából akartam rendelni, de váltottam előtte velük pár szót. Lehet nem kellett volna.

Egy 10. gen i3+rx580 kombóra egy minimum 650w-os tápot akartak ajánlani, mert miért ne.. Rx580-ra még hivatalosan is csak 450-500w-ot írnak, de általában ezeket is feljebb becsülik. Egy jó 400w-ossal is simán elmenne. A másik meg, tesóm rendelt egy jó árban lévő jó márkájú 3000mhz-s ramot, majd ők ráerőszakolták a vele egy árban lévő, noname 2666mhz-s ramot, mondván hogy úgysem támogat többet a ram/proci..

Viszont az nem jut el az agyukig, hogy ha 3 ezres is a ram, akkor is a max támogatott órajelen megy majd gond nélkül? Viszont eladáskor jobban jársz később.

Na mindegy, ezek olyan alap dolgok, hogy már rendesen bosszantóak főleg egy ilyen kaliberű boltból.

Ha a "profik" ilyenek, nem tudom mit is várunk egy mezei magyar wannabe informatikustól..

Szerintem nézessétek meg mással is a gépet, hátha mást mondanak.

Csak úgy valóban nem kéne tönkre mennie a gépnek 5 év után, én most adtam el a legalább 8 éve azóta is tökéletesen működő lga1150-es i5-4590-es konfigomat. Ha karban is van tartva, nem kéne csak úgy tönkremennie. Nem hiszem, hogy túlmelegedés lett volna, az előbb észreveteti magát.

Közben lehet csak rossz volt a táp és az halt be, nem lehet tudni. Az is lehet, hogy minden jó, csak az alaplap/táp nem. Lehet csak elmozdult egy tű a foglalatban, ezért nem kapcsol be. Ram hiba is lehet. Rengeteg baja lehet, de szerintem ne dobjátok ki az egészet, lehet csak egy alkatrész gátolja a működést.

2020. dec. 8. 13:12
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 5 év alatt simán benne van, hogy „csak úgy” elromlik egy gép. Megfelelő karbantartás mellett, túlbiztosítva is. A NYÁK technológia nem épp egy életbiztosítás, csak egy jó és olcsó megoldás. Videokártya és az alaplap különösen sérülékenyek tudnak lenni.
2020. dec. 8. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:

A jelenlegi gepem 8 eves, es akkor sem a megjelenes napjan vettem az alkatreszeket.

Karbantartasrol meg annyit hogy nincs is az oldallap a hazon, por telibe eri, kabelek nincsenek kulon elvezetve, es 2x kavem is felborult mellette, es naponta 10 orat megy minimum.

Koszoni szepen, most is rendesen mukodik.

Munkahelyemen 10-15 eves gepek mennek, kutya bajuk.

Szerintem nézessétek meg mással is a gépet, hátha mást mondanak.

Csak alatamasztani tudom. De ne hivatalos szervizzel. Ettol egy noname hobbiinfos is tobbet tud.

2020. dec. 8. 15:51
 19/19 anonim válasza:
Szerintem csa kel korosodott. Néha ezt-azt cserélni kell hiába nem kellemes.
2020. dec. 12. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!