5év használat után tönkremehet egy alaplap, csak amiatt, hogy szakszerűtlenül lett összállítva a gép?
#13, azert mert a legegyszerubb rafogni az ugyfelre hogy o rontotta el, es akkor startbol el lehet utasitani a garanciat is.
A hugom sem magától talál ki ilyesmit, talán azt sem tudja, hogy mi az alaplap és a tápegység.
A fenti meg inkabb ervenyes a tudatlan ugyfelekre. Ha latjak hogy nem ertesz hozza, siman kitalalnak valamit.
Es nem mind szakemberek. Sokan csak azt varjak hogy teljen le a munkaido.
Olyanhoz kell vinni aki egyedul dolgozik.
Pont olyan mint az autoszerviz. A nagyobb cegek vegzik a legtobb kontar munkat a legjobban elnyujtva.
Igen, akik "hivatalos" számítógép szerelők-karbantartók, általában azok tudnak a legkevesebbet a dolgokról, vagy csak szimplán nem érdekli őket és a vásárlóra kenik a dolgokat, hogy ne nekik fájjon a fejük miatta.
Én például Anglia egyik legmegbízhatóbb és "leghozzáértőbb" PC boltjából akartam rendelni, de váltottam előtte velük pár szót. Lehet nem kellett volna.
Egy 10. gen i3+rx580 kombóra egy minimum 650w-os tápot akartak ajánlani, mert miért ne.. Rx580-ra még hivatalosan is csak 450-500w-ot írnak, de általában ezeket is feljebb becsülik. Egy jó 400w-ossal is simán elmenne. A másik meg, tesóm rendelt egy jó árban lévő jó márkájú 3000mhz-s ramot, majd ők ráerőszakolták a vele egy árban lévő, noname 2666mhz-s ramot, mondván hogy úgysem támogat többet a ram/proci..
Viszont az nem jut el az agyukig, hogy ha 3 ezres is a ram, akkor is a max támogatott órajelen megy majd gond nélkül? Viszont eladáskor jobban jársz később.
Na mindegy, ezek olyan alap dolgok, hogy már rendesen bosszantóak főleg egy ilyen kaliberű boltból.
Ha a "profik" ilyenek, nem tudom mit is várunk egy mezei magyar wannabe informatikustól..
Szerintem nézessétek meg mással is a gépet, hátha mást mondanak.
Csak úgy valóban nem kéne tönkre mennie a gépnek 5 év után, én most adtam el a legalább 8 éve azóta is tökéletesen működő lga1150-es i5-4590-es konfigomat. Ha karban is van tartva, nem kéne csak úgy tönkremennie. Nem hiszem, hogy túlmelegedés lett volna, az előbb észreveteti magát.
Közben lehet csak rossz volt a táp és az halt be, nem lehet tudni. Az is lehet, hogy minden jó, csak az alaplap/táp nem. Lehet csak elmozdult egy tű a foglalatban, ezért nem kapcsol be. Ram hiba is lehet. Rengeteg baja lehet, de szerintem ne dobjátok ki az egészet, lehet csak egy alkatrész gátolja a működést.
A jelenlegi gepem 8 eves, es akkor sem a megjelenes napjan vettem az alkatreszeket.
Karbantartasrol meg annyit hogy nincs is az oldallap a hazon, por telibe eri, kabelek nincsenek kulon elvezetve, es 2x kavem is felborult mellette, es naponta 10 orat megy minimum.
Koszoni szepen, most is rendesen mukodik.
Munkahelyemen 10-15 eves gepek mennek, kutya bajuk.
Szerintem nézessétek meg mással is a gépet, hátha mást mondanak.
Csak alatamasztani tudom. De ne hivatalos szervizzel. Ettol egy noname hobbiinfos is tobbet tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!