Hogyan adjam fel postán a videókártyát?
Sziasztok. Holnap akarom feladni postán a csomagom.
A postán tudom, hogy adnak dobozt abba becsomagolom,leragasztom.A kérdés azaz, hogy magára a dobozra kell ráírnom a feladó+ a címzettet, vagy adnak papírt a postán és arra kell feltüntetni?
Plusz, a vevő postára kéri.
Csak a postának a címét tüntessem fel, vagy írjam oda a címzett lakhelyét is? És írjam oda, hogy a postán marad? A postai költséget én nekem kell feladáskor vagy ő neki átvételkor kifizetni?
Sosem adtam fel csomagot, kérlek segítsetek ki pár infóval.
Köszi szépen előre. :)
"mit értesz postapont alatt?"
Amikor az Online címiratkitöltőben beállítod a "Kézbesítés módja"-t "Postán maradó"-nak, akkor az űrlap (a "Kézbesítés módja" alatt) kiegészül az alábbi űrlapmezőkkel:
* Település
* Irányítószám
* Postapont neve
ha megadod a "Település"-t, kiválasztod a "Település"-en a "Postapont neve"-t automatikusan kitölti a "Kézbesítés módja" alatti (nem a "Címzett neve" alatti!) "Irányítószám"-ot:
vagyis ebből következőleg a postának van irányítószáma.
"A postáknak sincs saját iranyítószáma, nemhogy a partnereknek... csak ott ahol egy településen belül több posta van."
Nem, ez hamis állítás - lásd a Postakeresőt:
forrás: [link]
illetve az "Állandó postai szolgáltatóhelyek és mobilposták (Postalista)" című táblázat "D" oszlopát:
Q.E.D.
"Na szóval száz szónak is egy a vége, a helyes címzés postán maradó csomag esetén:
Címzett neve
A kiválasztott posta címe
A címzett telefonszáma..."
Az Online címiratkitöltőnek - mint az előbbiekben ezt már alátámasztottam - erről más a véleménye: külön igényeli (nem engedi kitöltetlenül!) a Címzett címét (mivel "Postán maradó" kézbesítési mód esetén is megmarad a "Címzett neve" alatti címmező - a "Kézbesítési módja" alatt külön címmező van).
A webcikkel ne gyere, mint alátámasztás, mert a címmezőbe békéscsabai postához is irhatsz szekszárdi címet...
Hány éve dolgozol postán???
"A webcikkel ne gyere, mint alátámasztás, mert a címmezőbe békéscsabai postához is irhatsz szekszárdi címet..."
A "webcik" tán nem a POSTA rendszere (minimum 2016: [link] de inkább 2014: [link] óta)?
Ha a POSTA rendszere és a "Postán maradó" kézbesítési módnál a cím mezőbe a posta címét kellene megadni, akkor:
* miért marad meg a címzett neve alatt a címmező, miért KELL a felhasználónak FELESLEGESEN kitöltenie (mikor a postázás módja alatt a Postapont neve lenyíló lista már tartalmazza a postapont címét)?
* ha már ott van ez a címmező, miért nem tölti ki automatikusan (az egyszeri átlagfelhasználótól ne várjuk el, hogy fejből tudja a posta címét!) a Postapont kiválasztásakor?
"A címzett alatti részbe a posta címét kell beírni, mivel a kézbesítés ott fog történni... "
Az Online címiratkitöltő logikája szerint nem, mert:
1. az egyszeri felhasználó nem tudhatja fejből a posta (pláne egy távoli postapont) pontos címét
2. amikor átváltod a kézbesítési módját "Postán maradó"-ra, a címmező ottmarad KÖTELEZŐEN kitöltendően
3. az előbbi pontban megadott címmező kitöltését a felhasználóra bízza, a kiválasztott postapont adatai nem kerülnek át bele
"mindegyik címiratán a posta címe szerepelt... egy fél országnyi postás csak nem lehet hülye..."
A fenti rendszer szerint mégis... ...ha nem is hülye, de illogikus, feleslegesen bürokratikus, nem egyértelmű, nem ügyfélbarát.
"A fenti rendszer szerint mégis... ...ha nem is hülye, de illogikus, feleslegesen bürokratikus, nem egyértelmű, nem ügyfélbarát."
Végre valamiben egyetértünk... Igen a posta nem túl logikus és végképp nem ügyfélbarát... a posta címe pedig ott van a neve mellett a legördülő menübe... csak át kell másolni...
Tudom fura, de ez van, meg lehet szokni... azt meg pl nem verik nagy dobra, hogy az egy napos címre kézbesített csomag (ami ugye belfőldönértéknyílvántartása 3kg-ig 2065 ft.) értéknyílvántartása 50.000 ft-ig már nem növeli a díjat... illetve, hogy a postán maradó csomag 500-2000 gramm között olcsóbb, mint a postán maradó ajánlott levél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!