Ok nélkül leáll a gép?...
Alaplap » Asus Prime B450M-A
Processzor » Ryzen 3 3200G| 3.6 Ghz
Ram » Kingstone 1x8 GB DDR4 2133MHz (2666MHz-en fut gond nélkül)
Videókártya » Asus Strix Gtx 950 OC 2GB
HDD » Western Digital 500GB
SSD » Adata 120 GB
Táp: 500w-os cooler master
Alap tevékenységekre tudom használni mint pl: netezés
de ahogy akármit szeretnék vele játszani semmi előjel nélkül leáll, már toltam windows reset-et, bios le lett frissítve, és minimum 3-szor szétszedtem-összeraktam hogy biztosra menjek nem én szúrtam el valamit összerakásnál.
Utána olvastam és sokan a tápot gyanusítják, de mivel az előző configomom (i3-7100 meg egy Gigabyte alaplap) gond nélkül ment ezért gondolom hogy nem az lenne (és elvileg nem is kéne sokkal többet fogyasszom mert a táp amit ajánlanak mellé az 450w minimum.) Semmi kék halál, egyszerűen csak fekete kép, még kb 2-3 másodpercig világít, megy a gép és kaput. Túlmelegedés se hinném mert direkt egy adott ideig ki maxoltam az összes ventit, és a probléma ugyanúgy fenn áll, az egész gépház nyitva van szóval kéne levegőt kapjon.
pedig táppal kezdeném én is a hibaelhárítást. ha tudsz, kérj kölcsön egy biztosan jót!
Valóban nem egy nagy energiazabáló gép, de márkásoknál is ki lehet fogni hibásat, elhasználódót, akkor lehetnek ingadozások valamelyik vonalon, ami bizony újraindulást okoz - rövid áramszünet. Ezek kinyírhatják a teljes gépet. De bármi lehet rossz amúgy... meg kell találni a hibás alkatrészt, és ezt csak csere-beréléssel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!