Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel 6400-ról 8400-ra váltás?

Intel 6400-ról 8400-ra váltás?

Figyelt kérdés

Szeretnék hamarosan processzort cserélni. Az eredeti ötletem az volt, hogy csak processzor, pl. 6700, vagy 7700-ra, de nem érné meg. Ugyan is használtan ennek a két procink az ára annyi mint egy alaplap+8400-as proci egyben (és eu rősebb is). Lényeg, hogy megérné erre cserélni, vagy akkor már mindenképpen 9 vagy 10.generáció?

Ram-jaim miatt kissé félek a Ryzentől, illetve ahogy néztem ezzel olcsóbban kijönnék!

2020. nov. 16. 17:39
 1/4 A kérdező kommentje:
De kérem, maradjunk Intel fronton. Semmi bajom az AMD-vel, videó kártyáim mindig is azok voltak, már 10+ éve, de most intelnél maradnék.
2020. nov. 16. 17:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem éri meg. De 9. genre sem. Akkor inkább 10. generáció. Csak akkor lap váltás is szükséges
2020. nov. 16. 17:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt meg tudod nézni melyik mennyi pontot kapott benchmarkon. Nyilván nem szentírás, de a nagyságrendi erősorrendet meg tudja mutatni.

[link]

Ez alapján 6-7. generáció szinte semmi előrelépést nem mutat, 8-9 már egy nagyobb előrelépés, és a kettő között nincs nagy különbség. Legnagyobb ugrás nyilván egy 10. generációs lenne.

2020. nov. 16. 18:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez lábon lövés lenne. 2 vel régebbi foglalatú procirol 1 el régebbire váltani plusz 4 mag 4 szálról 6 mag 6 szálra.

Ha már Intel I5 10400F alá hülyeség lenne menni.

Amúgy meg Ryzenhez a ramoktól sem kell félni semmi extra.

2020. nov. 16. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!