I3 7100 ról mire váltsak ami viszonylag olcsó?
mit akarsz játszani?
Ha pubg, csgo siege forza Minden jelenlegi játék akkor én egy 8100-at vennék(és fogok is minden bizonnyal) mert olcsóbban jobb teljesítményt fog nyújtani mint egy ryzen 5 1600X mert a játékok így vannak optimalizálva. DE ha majd pl a borderlands 3-al akarsz játszani akkor meg mehet a r5 1600 mert az a játék úgy lesz optimalizálva, hogy kihasználja.
Remélem segítettem a döntésben.
Szerintem mindenki válaszában van valami igazság. Nyilván gazdaságossági szempontból maradni kellene az LGA1151 chipsetes prociknál (hetedik generáció). Ha generációt váltasz Intel oldalról, kapásból új alaplapot kell venned. Ha pedig átmész AMD platformra akkor új alaplap + érdemes magasabb órajelű RAM-ot is venned.
Ajánlani egyiket sem akarom, mivel most érkeznek a harmadik generációs Ryzen-ek amik eléggé megboríthatják a piacot. Bár szerintem nem lesz olcsó egyik új procija sem. Jelenleg még mindig rengeteg játék Intelre van optimalizálva. Egyszerűen a Ryzen hiába erősebb papíron + többmagos + a többmagos nyers teljesítménye nagyobb, még mindig az Intel procik a jobbak játékra. Reméljük ez idén megváltozik.
Neked viszonylag nem régi alaplapod van, én mindenképp vennék most egy hetedik generációs I5 vagy I7 procit használtan, aztán elkezdeném gyűjteni a pénzt egy Ryzen harmadik generációs platformra, vagy az Intel jövőbeni tizedik generációjára :)
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!