Processzor váltás utan 16gb ram helyett miért csak 8gb-al indul el a gép?
Sziasztok tech kérdésem lenne.
ma váltottam i5 6600-ról i7 6700-ra és 4x4gb rammal nem hajlandó elindulni.
2x4-et már ki játszottam ezekkel stabilan fut a rendszer.
a vicc, hogy az alaplap utasítása leírja hova rakjam két csatorna esetén a ramokat de azokkal be se indult csak a saját kísérletem által ment neki.
ha pedig mindet belerakom eleve nem kéne kérdésesnek lennie, hogy melyikbe rakom.
cl időzítések full automatikusak.
bios legfrissebb
bios resetet is toltam
további infók
Lap: Asus h170 pro gaming.
Kingstone hyper x fury black ramok 2133mhz c14
i7 6700
vga aligha befolyásolja de leírom gtx 1060 6gb
Nem hajoltak el a lábak a foglalat is tiszta.
Elvileg a chipsetem nem képes kezelni quad channelben skylake procival a dolgokat.
na de akkor az i5 6600 miért tudta?
Az tökmindegy hogy megy-e quad channelben vagy sem, attól még a 16 GB-t kezelnie kellene.
Max 2 slotban megy a dualchannel másik kettőben meg nincs dual channel ha ennyire finnyás a proci cserére. Ha már a foglalat tökéletes esetleg nem próbáltad meg az i5-öt visszacserélni hogy lecsekkold azzal még mindig megy tökéletesen a 4x4gb?
Használt az i7? Legrosszabb esetben a prociba integrált memóriavezérlő is lehet rossz. Ez kiderül ha vissza tudod cserélni az i5 procit.
most tettem vissza az i5-öst!
mind a 4 ram megy dual channelben tökéletesen...
i7-esen külsérelmi nyom nincsen lábak sem hajoltak el még is problémázik.
nem hajlandó csak a B1-B2 dimet fogadni. végső esetben váltottam volna 2x8gb-ra de így, hogy csak single channelben fut nem lenne nagy businness.
akkor téged átvertek
menj és csapd ki a balhét rendesen
Nem kell balnéznom hardveraproról van 3 hó garival.
vissza küldöm vissza jön a pénzem aztán nézek mást. de az is lehet nem váltok feljebb inkább várok aztán később lesz egy nagyobb ryzen-re váltás.
mindenesetre köszi a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!