Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire érné meg procit...

Mennyire érné meg procit váltanom? Táp, videókártya megfelelő?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy i3-4160 van a gépemben, 8gb ram és egy GTX 1050Ti mellett.

(MSI H81M-P33 az alaplap)

A tápom egy Corsair cx400-as, és az érdekelne hogy nem lenne gond, ha váltanék egy i5-4570, vagy egy 4590-re?

Lenne bottleneck? Jobban teljesítene játékok terén? (Illetve mennyivel.)

Vagy más 4. genes i5 ami jobban megéri használtan? Meg néztem hogy valamelyiknek van egy "s" vagy egy "t" betű a model száma mellett. (Pl 4570S)

Azok mennyivel lasabbak/gyengébbek? Azt tudom hogy az óraszám az kisebb, de mennyit befolyásol? Mert árban ezek mind kedvezőbbek amiknek van egy betű a nevük végén.

2018. jan. 14. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Sokat befolyásolnak azok a betűk! Az i5-4570, 4590, 4670, 4690 szerintem megéri. A táppal nem lesz gond, bottlenecket pedig pont arra mondják, ha a proci túl gyenge ezért nem tudod kihasználni a vgat, szóval ez pont hogy megszűnne ha eddig volt, nyilván program, játék függő.
2018. jan. 14. 22:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Annyi még, hogy szerintem ezek, meg ez a fejlesztés csak használt cpuval éri meg. Újonnan nagyon rossz vétel az összes haswell proci
2018. jan. 14. 22:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Természetesen használtan veszek. A környékemen úgy £80-110 környékén mennek, szerintem az meg nem sok érte. Főleg, hogy úgyis lepasszolom a jelenlegi i3-am.
2018. jan. 14. 22:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Annyiért jó vétel. Ha szükséges fejlesztened a procit akkor ez a legolcsóbb és legjobb megoldás.
2018. jan. 14. 22:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Valóban költséghatékony és jó megoldás lenne amit tervezel, egy i5 4590 még biztosan jó lesz pár évig.
2018. jan. 15. 06:37
 6/10 szántóvető ***** válasza:
azért nagy csodát ne várj egy 1050 ti mellett.
2018. jan. 15. 07:00
 7/10 anonim ***** válasza:

ahol a processzor a szűk keresztmetszet, ott javulni fog (pl ashes of singularity-t ha letöltesz, simán hoz 10-15 fpst is, mert eléggé zabálja a procit), ahova eddig is elégséges volt, kevésbé fog melegedni, fps-ben viszont nem hoz túl nagy változást (0-5fps).

Használtan olcsón megéri az i5-re beruházni, i5 4590 vagy az felettire.

2018. jan. 15. 10:40
 8/10 A kérdező kommentje:

És a 4570 mennyire marad le a 4590-től? Mert jelenleg inkább csak 4590s-ek vannak eladók, amikért valamiért nem rajongok.

Illetve, tudnátok ajánlani valami kis olcsó de azért megbízható CPU hűtőt? Mert azért mégse szeretném a gyárival használni.

2018. jan. 15. 11:31
 9/10 szántóvető ***** válasza:

a lehető legkisebb,100 MHz a difi amit kizárt hogy észrevegyél.kártyából vehetnél egy 1070-et mert brutális drágulás várható.és az öregecske tápot sem ártana lecserélni egy jobbra.

hűtőből jó a xigmatec loki II.

2018. jan. 15. 11:55
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 Ha 1070-re nem sajnálnám a pénzem, akkor inkább már újabb generációs procit vennék, új ddr4-es ramokkal.

De még annak nem jött el az ideje, mivel a mostani konfigom is tökéletesen teljesít az általam játszott játékoknál és programoknál. Egyedül a kisebb mikrolaggokat szeretném elkerülni ezzel az olcsó, de hatékony beruházással.

Meg az is zavar, hogy van amikor a cpu 90-100% kihasználtságon van, míg a GPU eldöcög 30-40% kihasználtság körül. Szóval az értékeket szeretném közelebb hozni egymáshoz. 1070-et nem használnám ki, főleg nem Full HD-n, ami nekem még bőven jó egy ideig.

A tápommal is bőven elvagyok még köszi, a 1050 Ti nem hiszem hogy igényelne a mostanitól többet/drágábbat :)

A cpu hűtőt megnéztem, olvasgatok még ról véleményeket és lehet meg is rendelem, köszi.

(Vagy ha van itt is olyan aki még ismeri, az is leírhatja hogy ajánlaná-e)

2018. jan. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!