Egy 400.000-es üzleti laptopban mint keres glossy képernyőpanel?
Kollega új gépe (még jó hogy nem ő fizette hanem a cég) egy 400.000 forintos Thinkpad üzleti laptop.
15,6-os kijelző oké fullhd oké na de GLOSSY panel!!
A mennyezeti lámpa meg a használó tükörképe egy az egyben tükröződik benne. Egy hányadék. sose használnék ilyet.
de nem értem: egy ilyen katgóriájú gépben mint keres glossy panel?
mert anyám legolcsóbb 99.000 ft-ot ideapadjában az van, azt mondom oké.
Na de egy fél milliós üzleti gépben???
????
Na mutass nekem egy olyan embert aki tapsol annak ha tükörként használhatja a képernyőt. na én még olyan embert nem láttam.
de a neten fórumokon szidják is a gépet emiatt rendesen, sőt, már állítólag (USAban) van ebből a gépből v2 verzió ami non-glossy. khm.... hát érdekes.
Én pl. nem szeretem a matt kijelzőket. Főleg az olcsóbb típusokat, amik abból állnak, hogy egy gagyi anti-glare réteget tesznek a kijelzőre, hogy aztán nekem egy napom elmenjen rá, míg eltávolítom.
De a drágább matt kijelzők is nagyon tompítják a színeket és szanaszét szorják a pixelek fényét.
Ez az egész matt kijelző dolog egyébként azok miatt a féleszű userek miatt lett kitalálva, akik nem figyeltek informatika órán, amikor az informatikai ergonómiáról volt szó. Ott ugyanis szépen elmondják, hogy hogyan kell tájolni a kijelzőt és hogyan kell megfelelő fényviszonyokat teremteni ahhoz, hogy ne vakulj meg és ne süsse ki a szemed.
"Ott ugyanis szépen elmondják, hogy hogyan kell tájolni a kijelzőt és hogyan kell megfelelő fényviszonyokat teremteni ahhoz, "
aha. Főleg egy terepen (is) meg az irodaépület ezer és ezer pontján használt LAPTOP (=hordozható komputer.... khm) esetében ahol is ugyebár NEM TE döntöd el a fényviszonyokat hanem azt kapod ami épp ott van.
Most ha reléállomást szerelsz a szabad ég alatt kezedben a diagnosztikai laptoppal majd szólsz a Napnak hogy ne úgy álljon már ahogy? Vagy hogy?
"Ja, és talán megoldható lenne a dolog Androiddal, márpedig vannak nagyobb ebook-olvasók eink kijelzővel és Androiddal, ott aztán süthet a nap, még jót is tesz."
Minek. vagy 10 éves lenovo thinkpad TN matt panellel tökéletes bármilyen környezetbe.
extra 500 nites panel? minek?
ennek a lenovonak a matt panel tán 220 nites (volt új korában...) és mégis lepipálja a vadi új fél misis csodagépet is láthatóság terén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!