Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Várható áresés i7 10700K-nál...

Várható áresés i7 10700K-nál mostanában?

Figyelt kérdés

Múlt héten az egyik webshopban 103 ezerért meg lehetett vásárolni. Sajnos lekéstem róla.

Azért kérdezem mert gyanús volt számomra, hogy 1 nap után már nem volt elérhető a webshopban a CPU. Lehet csak ilyen kamu akció volt az egész.

Jelenleg 130 ezer körül mozog, nem venném meg ha pár héten belül 20-30 ezerrel olcsóbban is kijönnék.

#Intel #CPU #i7 10700k
2020. aug. 8. 22:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Továbbra se győzködök :D.

Csak térjen át az Intel 7nm-re egyszer. Én örülnék neki ha végre előre lépnének nem csak a magokat és az órajelet növelnék. Mellesleg az AMD jóval kisebb cég sokkal kevesebb bevétel így nyilván R&D-re is kevesebbet tudnak költeni. Sőt pár éve a csőd szélén voltak. Ahhoz képest elég szép ahol most tartanak szerintem. Mire az Intel 7nm-re áll az AMD már valszeg 3-on lesz és ha tartják a mostani fejlődési szintet akkor nem hiszem hogy sehol sem lesznek. A zen 3 elvileg 15-20% os IPC növekedést hozhat és a 8 magos procijuk már monolitikus lesz így nem kell a RAM miatt se aggódni. Mondjuk az még érdekelne hogy mit kellene tennie az AMD-nek hogy az ilyen felhasználókat mint te meg tudja győzni. ÉN még egyszer mondom nem akarok senkit semmire rábeszélni de ez tényleg érdekelne

2020. aug. 10. 18:11
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem érted.

Nem kell semmit tenni. Aki akar, alapos tájékozódás után áttér.

A legközelebbi fejlesztésnél én is áttérek, ha azt látom, hogy van értelme. Nem ezzel van a gond.

A gond azzal van, hogy minden egyes inteles kérdésnél azonnal ott teremtek, és mint a hit gyülekezete, téríteni kezdtek. Na ez a baj. Mellesleg a tények eléggé egyoldalú megközelítésével.

Egyelőre még mindig van szopás az amd termékeivel, bár lényegesen kevesebb mint a múltban. Most a vga kártyákat hagyjuk, grafikusként tudom mit beszélek. a renderelés sebessége ugyanis nem minden ...

Az amd nagyot domborított a ryzen szériával a diy piacon, és a desktop szegmensben. jó választás az otthoni felhasználónk de csak akkor, ha van rálátása, affinitása és némi hozzáértése.

nem mindenki vágja, hogy mit kell tennie ha gond van. Rengeteg ember Van, aki feltelepíti a vindózt és neki az kell, hogy működjön minden.

kialakult az utóbbi egy-másfél évben egy trend, hogy az amd fanok magabiztosan nekiálltak téríteni. Kialakultak a városi legendák, az egyes "hozzáértők tollából" született írások, amit követve gyűzködik az embereket.

Valójában messze nem akkora az amd előnye, hogy mindenkit rá kelljen beszélni. Bizony még mindig nincs olyan mértékben támogatva mint az intel, főleg a szoftverek terén. az, hogy ez az intel nem túl tiszta üzletpolitikájának köszönhető, tény. de ez nem változtat a lényegen. Aki akar, hagy vegyen már intelt, és ne kelljen már szégyellni a "tudatlanságát". És főleg ne kelljen félinformációk után a csodát várva, esetleg megszívni.

2020. aug. 10. 18:46
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Jah, par hete a kerdesemben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Persze jottek a 12 evesek hitteriteni. :D

2020. aug. 10. 19:04
 24/24 A kérdező kommentje:

Légy szíves ne veszekedjetek...

Bár abban igazat adok egyes válaszolóknak, hogy nem AMD vásárlásról szólt a kérdés.

És az is igaz, hogy ha valaki ezen az oldalon feltesz egy Intel-el kapcsolatos kérdést, azonnal megjelennek azok akik megpróbálják rábeszélni az AMD-re (többször is tapasztaltam már sajnos).

Mindenesetre köszönöm a további technikai jellegű válaszokat.

2020. aug. 10. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!