Videokártya árak mikor fognak esni?
Érdekelne valakinek van-e vmi kézzel fogható bizonyítéka vagy tippje arra, hogy az árak esni fognak a nyár végéig, mert én se tudok semmit se venni már rég óta.
#feelsbadman
Imádom ezeket a kérdéseket...2 hónap múlva 1080-at veszel 25 ezerért.
Mégis honnan tudnánk..
Szerintem 3 dolog nyomhatná le az árat kisebb nagyobb mértékben: Hogy melyik jön be, ahhoz jósnő tudná neked megmondani a gümőből. :D
- Kipukkan a Crypto lufi. Ebben én már egyre kevésbé hiszek.
- A VGA gyártók belátják, hogy a crypto bányászat tartós jelenség és kapacitást növelnek. Ez viszont nem áll érdekükbe mert a bányászok drágán is megveszik. A Gamer -eket meg lexarják.
- Beindul az új kínai gyártó a DDR4 -esekkel, és talán lefedi a kínai piac egy részét.
Így több memória jut a világ többi részre más gyártóktól, ami talán árcsökkenést jelent és/vagy elkezdik végre vizsgálni a memória ár-kartelezést és talán pert is indítanak.
#4.Memóriakartell megy, amiből a Samsung jön ki a legjobban.
Valóban jó lenne ha végre akadna egy konkurencia, bár attól félek hogy a Samsung árversenyben azt is kivéreztetné ahogy ezt tették pár éve.
Kérdező:
Nem vagyunk jósok.
Ez az egész gazdasági dolog inkább, hogy meddig marad az ETH árfolyama ilyen magasan mert ezt nem a bitcoin okozza.(sokan tévesen így tudják)
Igazából lehet hogy egy héten belül de lehet hogy évekig ilyen stabilan megáll az árfolyama.
A gyártók meg erre tesznek, nekik jó ha fogy a VGA-juk, és azt lehet mondani hogy azok a VGA-k sem károsodnak annyira.Mivel többségben alulfeszelik, illetve mindent megtesznek hogy a fogyasztása ne legyen túl magas, meg hát ők is vigyáznak rá hogy ne menjen tönkre nekik hónapokon belül mert akkor a VGA ára sem térülne meg.
A bányászkártya féle bohóckodás sem oldja meg a problémát, mivel ha a bánya bedől akkor nem tudják kinek továbbadni, addig egy mezei VGA-t még el tudják egy gamer-nek.
Semmikor. Még ha be is dőlne a kriptovaluták bányászata, a gyártóknak akkor sem lenne érdeke árat csökkenteni, mivel drágábban is el tudták adni a gyengébb modelljeiket is (lásd GTX 1050, GTX 1050 Ti).
Főleg, hogy a "bejelentés" hatására sok gamer elkezd kártyát venni, mint az őrült, ami szintén hiányt fog okozni, csak most a másik oldal lesz a hibás érte.
DE!
Az is előfordulhat, hogy a bányászat bedőlésével a piacra kerülő temérdek használt videokártya annyira lenyomja az árakat, hogy a gyártók/forgalmazók kénytelenek lesznek árat csökkenteni, hogy versenyben maradjanak.
A kriptovaluta bányászatnak egyébként szerintem csak a törvényi szabályozás vethet csak véget, tehát ha törvényileg ellehetetlenítik az egészet, vagy szabályozott keretek közé kerül.
Előbb utóbb erre sok fog kerülni a legtöbb országban, de lehet ez évek vagy akár évtizedek alatt fog csak bekövetkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!