Várható áresés i7 10700K-nál mostanában?
Múlt héten az egyik webshopban 103 ezerért meg lehetett vásárolni. Sajnos lekéstem róla.
Azért kérdezem mert gyanús volt számomra, hogy 1 nap után már nem volt elérhető a webshopban a CPU. Lehet csak ilyen kamu akció volt az egész.
Jelenleg 130 ezer körül mozog, nem venném meg ha pár héten belül 20-30 ezerrel olcsóbban is kijönnék.
10 es szállj már le a magas lóról öreg. Nem 12 vagyok van saját keresetem meg tudtam venni magamnak mind2-t. Én nem erőltetek semmit bakker. Ti ragaszkodtok az 5 éves technológiára épülő Skylake szarokhoz. Nekem 2 Ivy bridge gépem van mert anno akkor ezek jó vételnek számítottak.
Írtam hogy a Zen 3 megjelenésé után valszeg lesz áresés az Intel 10. gen után. Korábban mégis mitől lenne? Ezért írtam hogy ha mégis most kellene venni procit akkor a 3700X szerintem jó alternatíva olcsóbban. De azóta se tudtatok egy érvet se felhozni miért kell 10700K minden áron és ezen csak röhögni tudok. Ha van 130k-d procira meg egy kicsit mégtöbb jó hűtőre akkor vegyed a 10700k-t ha nincs csak 100 ropid ott a 3700X amihez meg egész jó hűtő is jár. Ilyen egyszerű
"Nem 12 vagyok"
Akkor miert viselkedsz ugy?!
"De azóta se tudtatok egy érvet se felhozni miért kell"
12 vagy.
Kérdező: "Várható áresés i7 10700K-nál mostanában?"
Ez volt a kérdés. senki nem kérdezte, hogy az amdvel mi van. Senki ...
Kérdező: "AMD-t nem szeretnék több okból sem venni"
Ennek ellenére tovább provokáltok, térítetek.
amd fanci: "De azóta se tudtatok egy érvet se felhozni miért kell 10700K"
Mert azt akar venni, és NEM érdekli az amd!!! Miért kell erőszakoskodni? :D Beteg vagy???
De tessék érvek:
- A szoftveres támogatás sokkal jobb az intelre
- sokkal kevesebb a rejtélyes fagyás és egyéb hibák
- sokkal kiforrottabbak a chipsetek, és az alaplapok, ezért stabilabb jóval.
- A memória kezelés sokkal jobb, ezért nincs kékhalál folyton.
- amd hibákkal vannak tele a szakmai fórumok
- A legszarabb, hogy nehéz velük mit kezdeni, mert gyakran nehezen felderíthetőek, sok a szopás még mindig.
Be van időzítve, szakemberek mondják, nem én:
Sejtettem hogy ilyen "érvek" lesznek majd.
Videokártyák terén még igaz is lenne de 2020 ban ez az "Intel stabilabb" a vicc kategória.
A többi amit felsoroltál is sokszor felhasználói hiba következménye.
Ha még mindig annyira szarok lennének kétlem hogy ilyen kaliberű emberek akik értenek hozzá és bármit megvehetnek mint Linus Torvalds Linus Sebastian vagy Jayztwocents is AMD procira váltottak volna. De a legutóbbi Terminátor filmen is Threadripperekkel dolgoztak pl.
De te szerencsétlen mutasd már meg hol erőszakoskodtam. Én csak leírtam hogy a 3700X is lehetne alternatíva és egyszerűen kíváncsi voltam hogy miután a Ryzenek 3 éve bizonyítanak hogy igencsak jók miért van valaki ennyire ellene? Felfogod? Nem vagyok AMD fanboy ár érték arány fanboy vagyok. A válaszaim második felében már tényleg csak az érdekelt a ti szemszögetekből mitől jobb ennyivel az Intel még mindig.
Manapság már elég ritka akik procik terén is még mindig ezt az elvből elutasítom az AMD-k elvet követelik.
Fogd már fel, hogy ez nem vitatopik! SENKI nem kérdezte az amd-intel párosról alkotott véleményed!!
1. Ott vannak az érvek egy szakember szájából
2. Ki kérte, hogy ide gyere téríteni?
3. Kit érdekel ki mire használja az üdvöskédet?
4. Miért nem vagy képes leszállni azokról az emberekről, akik NEM akarnak áttérni az amd re?
5. miért van az, hogy pl. a szerver eladásoknál kemény 1,9% maradt az amd részesedése? :D
Szállj már le az emberekről, ne erőszakoskodj, téríts, és főleg ne szólj bele olyasmibe, amiről fogalmad sincs.
Továbbra sem erőszakoskodok de jól van. Azért ne a PCX legyen már az etalon. Szoktam tőlük venni dolgokat, de csomószor csak szidják az AMD-t. Utoljára mondom nekem mind1 ki mit vesz csak érdekelt a másik nézőpont. Engem nem zavar ha ti 5 éves techológiára vágytok. Ha megvan rá a pénz hajrá.
Nem tudom amúgy feltűnt-e de az AMD-nek kb egy éve van versenyképes szerver processzora. Ezek után szerintem annyira nem meglepő az az 1.9% részesedés. De ilyen számokkal én is tudok dobálózni. Pl ez a német üzlet ahol ahol tavaly is már 80% felett volt az AMD procik száma. De amíg az Intel nem jön ki a Rocket lake-el garantálom neked hogy lesz ez még 90% felett is.
Értem én ti továbbra sem bíztok az AMD-ben hát ez van. Nem erőltetek én senkire semmit.
Nagyon unalmas vagy már. Ismétlem. Senki nem kérdezte.
A mai napig 50-50 százalékon állnak desktop szinten a globális statisztikában. Desktop és diy piacon feljött az amd. Laptop piacon 20% on állnak, szerver piacon 1,9, és semmit nem nőtt az almúlt évben. Sőt, 2,3 ról esett vissza.
az amd 7nm, az intel 14nm. Az amd nyers erővel tör előre, és így képes ráverni az intelre 10-30% ot, de kizárólag többszálas teljesítményben még mindig. :)
ezen kívül az intel procikban lévő cache mennyisége a töredéke az amd procikban lévő segédmemóriákénak.
Ennek tükrében, minimum 50-80% al nagyobb teljesítményt kellene hogy produkáljanak, mint az intel.
Az intel bőven ráér. Neki saját gépsorai vannak, nem gyártat processzorokat mint az amd, hanem maga gyártja őket. Ha ők kijönnek a 7nm es megoldásaikkal tudod hol lesz az amd? :D Sehol.
És továbbra sem értem, hogy mit keres ezt a beszélgetés itt??
miért akarod MINDENÁRON meggyőzni az embereket? Pláne bármiféle háttérismeretek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!