Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 21.5" vagy 24" monitorban?

21.5" vagy 24" monitorban?

Figyelt kérdés
Interneten ennek utánajárva mindenki a 24"-est írta, de tekintve, hogy ugyanaz a felbontás (FullHD) miért jobb az pusztán, hogy nagy, szemben a kisebb pixelsűrűséggel? 4.7"-os a telefonom, nem érzem kicsinek, az átlagnál közelebbről nézem a kijelzőket, és a képminőség fontosabb a méretnél számomra. Melyiket érdemesebb választanom? Esetleg a kettő közti 23"-ast?

2020. máj. 20. 17:59
 1/7 meszike91 ***** válasza:
65%
Vedd azt amelyik jobb neked!
2020. máj. 20. 18:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan, mint beülni moziban a legkisebb terembe vagy beülni a legnagyobba. Ugyanabban a felbontásban vetítenek, mégis jobb, kényelmesebb a nagyobb vásznat nézni. Ha nincs jelentős különbség vagy minőség a két monitor között, akkor szerintem válaszd a nagyobbat.
2020. máj. 20. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Egymás mellett használok 1-1 ilyen monitort, igaz pixelsűrűsége megegyezik a kettőnek, ha tönkremenne a 21.5"-os gondolkodás nélkül vennék még egy 24"-os monitort. Többet takar ki a látóteremből és messzebbről is jobb élmény a videók nézése.
2020. máj. 20. 19:16
 4/7 savanyújóska ***** válasza:
100%
Nekem 27"-os van, a szemem is hibátlan, és azon is teljesen vállalható a FullHD. Ha valamiért érzékeny vagy rá, szerintem a 24" így is teljesen jó, elismerem a laptopomhoz képest kevésbé tűéles, de az viszont 14"-os, szóval már a másik véglet.
2020. máj. 20. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Akkor én szólnék a 21,5"-es mellett. Itthonra direkt ilyet vettem, és teljesen elégedett vagyok vele. A munkahelyi monitorom 24"-es, és - bár nem tökéletes a szemem - azért egy kicsit pixelesebb.
2020. máj. 20. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

Ha van lehetőséged próbáld ki, mert ez teljesen egyénfüggő.

Van 27-es fullhd monitorom itthon és ugyanebben a méretben 2.5K-s is. Őszintén szolva, utóbbit jobban szeretem (pixelsűrűségre kb a 23"-ra hasonlít), de éjszakai munka esetén fárasztja a szemet. Amúgy távolságfüggő, hogy mennyire tűnik pixelesnek, ha távolabbról nézed (melóhelyen úgy tudtam csak elrendezni) akkor a nagyobb is szép képet ad.

2020. máj. 21. 00:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha tehetném, kipróbálnám őket, de a Media Marktban csak 22"-os TN paneles monitor volt, amivel össze tudtam hasonlítani azt az 1-2 24"-est ami kint volt, azokon is csak egy videó van loopolva, így pl. weboldalak szövegét nem tudom rajtuk megnézni :/
2020. máj. 21. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!