Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok erről a problémá...

Mit gondoltok erről a problémáról?

Figyelt kérdés

Szóval a gondom az hogy van egy öreg P4 konfigom ami ez:

Proci: Intel Pentium IV 2.41Ghz

Alaplap: MSI 845PE-Max

Videokártya: ASUS V8440 Deluxe

RAM: 2x512Mb (NONAME és Kingmax)

HDD: Maxtor 6Y080L0 80Gb IDE

ODD: Plextor 24/10/40A, és NEC ND-3500AG

A problémám az hogy a gép időnként csak gondol eggyet és megáll. Magyarul a hang elhalgat a kép megáll a vinyó ugyanúgy megy mint üresjáratban a hátsó LAN-nál meg villog a sárga led.(Letöltés)

Mi okozza ezt?A RAM-ot és a vinyót már ellenőriztem de semmi...

Bocs a hósszú szövegért. :(

2010. júl. 27. 20:31
1 2 3
 11/27 ceri ***** válasza:
Ja és a RAM-okat is próbáld ki külön-külön. XP elmegy simán 512 megával.
2010. júl. 29. 08:15
 12/27 A kérdező kommentje:
Nos egy 2 órás szerelés után észrevettem hogy az eggyik kondenzátor eléggé lazán áll a helyin. Gondolom ez is lehet a gond. A kábeleket is kicseréltem de semmi, a BIOS-t is ujra konfigoltam de a hiba maradt. A RAM cserés dolgot is megoldottam eggyesével leteszteltem mind a 2 hibátlan. Ezek után márcsak arra a bizonyos kondira tudok gyanakodni. Utolsónak köszönöm mivel ezt a kábelcsere közben vettem észre. :)
2010. júl. 29. 10:38
 13/27 ceri ***** válasza:

Utolsó vagyok. Meg a többi is, kivéve akik a tápodat ócsárolták.

Szóval, gondoltam, hogy netán valami komolyabb hiba lehet, mert elég öreg a gép.

2010. júl. 29. 17:51
 14/27 A kérdező kommentje:
Ez igaz. Sajnos eléggé öreg már. A tápon kívül a legfiatalabb alkatrész 7 éves a legidősebb meg 11. Azóta a hangkari is kuka. Egyébként köszi az értelmes választ.
2010. júl. 29. 18:04
 15/27 ceri ***** válasza:
Hát igen, gondolom az alaplap a legöregebb. 1 ilyen gépet már 10-20 ezerért lehet venni, és akkor esetleg lesz 1-2 használható pótalkatrészed is. Vagy mit csinálsz? forrasztasz?
2010. júl. 30. 07:47
 16/27 A kérdező kommentje:
Ezt még nem döntöttem el mivel 10-20 ezer egy ilyen öreg gépért egyelőre soknak tűnik (hiába megbízhatóbb) kondit meg elég nehéz lessz találni.
2010. júl. 30. 10:50
 17/27 ceri ***** válasza:
Ha van másik géped (gondolom van, mert most is írsz valamiről) akkor mehet a kukába, mert tényleg nem sok értelme van invesztálni bele a pénzt. Legfeljebb annak lenne értelme, ha valakitől kapnál ajándékba egy elfekvő P4-es lapot.
2010. júl. 30. 11:33
 18/27 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti mostis erről a konfigról írok igaz 2 válasz között reset. Egyébként van egy ősi ASUS lapom lehet hogy arról leműtök eggyet hátha beválik.
2010. júl. 30. 11:49
 19/27 ceri ***** válasza:
Megegyeznek az értékei? Én mondjuk nem mernék forrasztgatni egy alaplapot. Persze sok veszíteni valód nincs, ha leszedsz róla mindent, talán még sikerülhet is.
2010. júl. 30. 15:38
 20/27 A kérdező kommentje:
Hát nagyot tényleg nem bukhatok. Az értékek azonosak amitől tartok az a RAM foglalat mivel a kondi közvetlen mellette van.
2010. júl. 30. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!