Mit gondoltok erről a problémáról?
Szóval a gondom az hogy van egy öreg P4 konfigom ami ez:
Proci: Intel Pentium IV 2.41Ghz
Alaplap: MSI 845PE-Max
Videokártya: ASUS V8440 Deluxe
RAM: 2x512Mb (NONAME és Kingmax)
HDD: Maxtor 6Y080L0 80Gb IDE
ODD: Plextor 24/10/40A, és NEC ND-3500AG
A problémám az hogy a gép időnként csak gondol eggyet és megáll. Magyarul a hang elhalgat a kép megáll a vinyó ugyanúgy megy mint üresjáratban a hátsó LAN-nál meg villog a sárga led.(Letöltés)
Mi okozza ezt?A RAM-ot és a vinyót már ellenőriztem de semmi...
Bocs a hósszú szövegért. :(
Köszi a válszokat mindkettőtöknek!
Táphiba nemhiszem mivel egy LC Power 550 wattos táp van benne amit most tettem át egy 4 magos gépből ott 1 éve perfect megy. A frissítés és vírusirtódolgozós válaszra pedíg azért nem gyanakszok mivel a gép 50% alatt dolgozik de ki tudja :) Azért kiprobálok egy másik tápot.
Nem írtad, hogy milyen sűrűn van ez a jelenség, ill. mennyi időre akad meg a géped.
Lehet, hogy öreg a windowsod, és valami összeakad valamivel. Szerintem sokunknál előfordult már hasonló jelenség. Pl. nálam is. A gép lassú volt mint a tetű, a feladatkezelőben meg semmi nem látszott - proc 3-4%, mem 40%- vírus, kártevő semmi.
Meguntam feltettem egy új XP-t, azóta minden ok. Vannak bizonyos prg. konstellációk, amikor a Win. nem akar működni. Figyelni kellene, hogy mikor jelentkezik a probléma, mit csináltam elötte? mit telepítettem? De ez lehetetlen -közben a netről is jönnek a frissítések, stb- szerintem legjobb, és a legkönnyebb újrahúzni a Win-t.
Meg azis lemaradt hogy a win 1 napos és a vista már else indul...
Viszont megprobáltam most délelőtt ujra rakni de csak rosszabb lett.
Ha szűz oprendszert sem tudsz telepíteni ill. nem működik, akkor a vassal van a probléma. (esetleg próbálj a BIOS-ban egy alap beállítást nyomni)
Először én is vinyóra és memóriára gondolnék, de azt írod az ok. Írod öreg a gép, talán csak valami kontakt hiba van.
Ha nem, akkor szinte bármi lehet. Ha van vagy tudsz kölcsönbe szerezni csere cuccokat akkor próbálgatással kiszűrhető a hibás alkatrész.
Én mindenképp kipróbálnék egy tuti HDD-et. De megnézném a csatlakozó kábeleket is. Táp és adatkábelt egyaránt. Sőt az adatkábelt akár ki is cserélhetnéd, hátha törött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!