Miért tesznek még mindig VGA bemenetet sok monitorra? Nem csak a legolcsóbbakra.
Akinek olyan régi hardvere van, amin csak VGA kimenet van, az vehetne hasonló korú monitort egy másik világban.
Ráadásul gyanítom, hogy sokan ezt használják, mikor ott van a HDMI is, és a gépen is.
Az ok nélkül mocskolódóknak megy a piros kéz, és örüljenek, hogy nem jelentem. Nem vagyok sem felbontás, sem hertzmániás. A többiek zöld kezet kapnak. Mindazonáltal szerintem elég lenne néhány típus, amin meghagyják. Aki több monitort akar csatlakoztatni, vehet olyan kártyát (vagy gépet), amin több modern grafikus port van. Nem csak a felső kategóriában vannak ilyenek.
Tudom, hogy nem VGA a csatlakozó neve, hanem a D-Sub terjedt el technikai körökben, de nem mindenki hallott róla, és ha már itt tartunk, az csak a csatlakozócsalád. Maradjunk a DE-15-nél.
Egy kis kiegészítés: egyes DisplayPort monitorok láncba köthetők, így elég 1 DisplayPort csatlakozó is ezek meghajtásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!