Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért tesznek még mindig VGA...

Miért tesznek még mindig VGA bemenetet sok monitorra? Nem csak a legolcsóbbakra.

Figyelt kérdés

Akinek olyan régi hardvere van, amin csak VGA kimenet van, az vehetne hasonló korú monitort egy másik világban.

Ráadásul gyanítom, hogy sokan ezt használják, mikor ott van a HDMI is, és a gépen is.

2020. márc. 12. 22:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az ok nélkül mocskolódóknak megy a piros kéz, és örüljenek, hogy nem jelentem. Nem vagyok sem felbontás, sem hertzmániás. A többiek zöld kezet kapnak. Mindazonáltal szerintem elég lenne néhány típus, amin meghagyják. Aki több monitort akar csatlakoztatni, vehet olyan kártyát (vagy gépet), amin több modern grafikus port van. Nem csak a felső kategóriában vannak ilyenek.

Tudom, hogy nem VGA a csatlakozó neve, hanem a D-Sub terjedt el technikai körökben, de nem mindenki hallott róla, és ha már itt tartunk, az csak a csatlakozócsalád. Maradjunk a DE-15-nél.

[link]

2020. márc. 13. 13:42
 12/14 A kérdező kommentje:

Egy kis kiegészítés: egyes DisplayPort monitorok láncba köthetők, így elég 1 DisplayPort csatlakozó is ezek meghajtásához.

[link]

2020. márc. 13. 13:54
 13/14 anonim ***** válasza:
25%
És tud olvasni, meg a Google is a barátja... Szegény elkényeztetett kisfiú nem fogta fel, hogy nem mindenki vesz hardvert hetente...
2020. márc. 13. 15:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Fogalmad sincs, milyen hardverem van, és milyen gyakran veszek újat (ha egyáltalán). Mintha komoly anyagi kérdésről lenne szó. 25 ezer Ft körül már van monitor 50 évnél fiatalabb csatlakozóval (akár DVI-D). Azt sem gondolom, hogy sokat számítana átlagos felhasználás mellett. Ettől függetlenül szerintem el kéne már felejteni így 2020 táján. Szerintem 20 éve nincs olyan videokártya, amin csak D-Sub van. Egy újabb piros kéz a stílusért, gratulálok!
2020. márc. 13. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!