Sík, színtiszta átlátszó üvegfelüketre (spéci monitorra) "rávetíteni" olyan animációt, ami (ugye) az üveg mögötti szobában nincs is ott. A szoba bútorai körül (persze csak a monitoron túl) animációk jelennének meg gombnyomásra. Van ilyen "monitor"?
Keress rá úgy, hogy "transparent rear projection glass":
kaphatóak olyan, üvegfelületre felrakható némileg átlátszó fóliák, amikre hátulról lehet vetíteni.
Ez sem rossz ötlet, de nem feltétlen ilyenre gondoltam. :)
Inkább olyan átlátszó sík felületre, mely mögött (mivel ugye átlátszó) látszik a másik terem "berendezése", de ha kell, gombnyomásra egy "kiegészítő" animáció jelenik meg a terem innenső végén, mely olyan hatást kelt (de csak az innenső irányból), mintha a másik szoba bútorozatával "történne valami".
Pedig ugye nem, hiszen ez csak anim.
Augmented reality ennek a neve azt hiszem.
Az AR-szemüvegek általában két féle módon működnek:
* az egyik módozatban - ezt használja a Google Glass - egy prizma van a szemed felső sarkában, aminek egyik felén egy pici projektor található, a másik fele meg a projektorról érkező képet vetíti a retinádra:
* egy másik megoldás a hullámvezetők használata:
ezekben vagy a lencse anyagába ferdén behelyezett mikrotükrök vannak, vagy úgy működnek mint egy optikai szál - a lencse egyik felén adott szögben bemegy a kép, a másik felén (a lencse különböző törésmutatójú részei miatt) visszaverődik a szemlélő szemébe
Tehát AR szemüveg nélkül nem jöhet létre?
Csak a foliára vetítés marad?
Feltételezem ezek a hullámvezetős megoldások nagy méretben gazdaságilag nem annyira kifizetendőek (ha abból indulunk ki, hogy mennyi egy AR-szemüveg ára).
Esetleg lennének átlátszó LED-kijelzők:
de nem hinném, hogy átlagos méretben olcsó lenne.
Házi megoldásként ott van a kamerával ellátott okostelefon vagy tablet.
Majdnem rávágtam, hogy EZT kerestem, aztán ráközelítettem az eredeti méretre... Nekem túl "képpontos".
Akkir marad a nem túl hihető minőségű átlátszó foliára vetítés.
Esetleg hologram-projektor? Azok is tudnak (úgy tudom) átlátszó felületekre vetíteni. Vagy imént olvastam "köd-projektorokról". Azok képesek ilyesmire? Mármint odavetíteni azt, ami nincs is ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!