A commodore 64 et régen rálehetett kötni monitorra? Vagy volt hozzá monitor?
Igen. Lásd: [link]
De nyilván akinek volt otthon tévéje, az arra kötötte rá. Tulajdonképpen a monitor nem volt más – és ma sem más –, mint egy TV vevőegység nélküli képernyő. Egy Commodore monitor leginkább ott jött szóba, ahol nem volt amúgy tévékészülék, mert elviekben a tévé vevőegység kispórolásával egy monitor elállítási költségei kisebbek voltak. De hogy konkrétan olcsóbb volt-e egy Commodore monitor, mint egy hasonló méretű tévé mondjuk itt Magyarországon? Nem tudom. Mindenesetre én nem nagyon találkoztam monitorra kötött Commodore-ral.
Igen, pl. erre: [link]
Érdemes emgemlíteni, hogy ez még az a korszak volt, amikor több, egymással többé-kevésbé inkompatibilis csatlakozó és videószabvány volt. (Oké, ma sem rózsás a helyzet: VGA, DHMI, DVI, DP...) A C64 kétféle videójelet állított elő: egy S-Video-kompatibilis jelet, valamint egy nagyfrekvenciás jelent. Utóbbit lehetett a tévébe dugni, előbbit a monitorba. Igazából összesen egy emebrnél lűttam, hogy monitorra volt kötve a C64, mindenki másnál a tévé szolgált megjelenítőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!