Ha volt valakinek IBM 286 os számítógépe, tudna róla mesélni? Volt benne hangkártya, és 3d kártya? Mekkorra hdd-t tudott kezelni? A windows 3.1 en kívül, vitte a windows 95 öt? Minden érdekel a 286 ossal kapcsolatban. Élményeitek vele?
Érdekes lehet... Mint mondtam, én nem találkoztam VLB-s 386-al, de ez nem zárja ki, hogy létezik. De a PCI már kizárt.
Ha használodb akkor ajánlok hozzá egy ARK1000 chipsetes Octek VGA-kártyát. Nekem olyan volt (igaz, 486 DX4 konfigban) és a jó öreg Landmarkot kiakasztotta: több mint 24000 karakteres volt az átvitele, ami már nem fért ki a képernyőre...
Köszönöm a válaszokat. :)
Érdekes Pc lehetett. :)
Olyan kevés játékkal, ami pl 40 mb ra elfért, hogyan tudtátok lekötni magatokat? :)
Nem sok játék lehetett rajtuk gondolom.
Akkoriban a legtöbb játék kevesebb helyet foglalt egy floppynál. Eléf sok elfért belőlük egy ilyen kis merevlemezre is.
Értem. :)
De ha nem volt a 286 os pc ben 3d kártya, akkor hogyan futhatott rajta pl a wolf 3d? :)
Körülbelül hány db játékot lehetett feltenni egy 40 mb-os hdd re? :)
A 286 os gépről írok tanulmányt, ezért ez a nagy érdeklődésem. :)
Pl már volt benne 3,5 ös floppy meghajtó?
Képeket, fotókat megtudott jeleníteni? :)
Igazából minden beszámoló, élmény érdekelne róla. :)
Még a futtatható játékok nevei is.
"De ha nem volt a 286 os pc ben 3d kártya, akkor hogyan futhatott rajta pl a wolf 3d? :)"
A Wolf3D szoftveres renderelést használt. Talán a Quake2 volt az első komolyabb, hardveres renderelést használó FPS, bár ebben nem vagyok biztos.
"Körülbelül hány db játékot lehetett feltenni egy 40 mb-os hdd re? :)"
Játéktól függött. Voltak néhányszor 10 kbyte-os játékok is (pl. az ÉSZ-KERÉK), de sok játék nem haladta meg az 1MB-ot sem. Olyanok, mint pl. Prince of Persia, Prehistoric 1-2, LHX, Street Rod, Stunts, Golden Axe... alig igényeltek helyet.
"Pl már volt benne 3,5 ös floppy meghajtó?"
Szerintem nem volt jellemző, de meg lehetett oldani.
"Képeket, fotókat megtudott jeleníteni? :)"
Alacsony felbontásban, max 256 színben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!