Torrentezésre Raspberry pi, Banana pi vagy AC1200 v2. 0-s router openwrt-vel?
Sziasztok!
Szeretnék egy non-stop torrent "szervert" otthonra. Olvasgattam és a fent említett 3 opció lett a befutó, viszont a tudásom az említett területeken majdhogynem a nullához konvergál. Nem szeretnék nagy beruházást, max 20e ft körül... Az ac1200-s router adott, jelenleg is ezt használom, openwrt leírást találtam, viszont nem értek annyira a linuxhoz, illetve nem tudom mennyire lenne más a web felülete és mennyire válna bonyolulttá a router további konfigurálása. Ezért én a két mini számítógép felé hajlok. Az RPi 4 1Gb-os verziója olcsóbb valamivel, viszont nincs rajta sata (sata-s ssd-m van, azzal használnám), de van usb3 (usb 3 to sata kábel csökkentené e a sebességet digi-s gigabites net esetén, ha utp-vel csatlakoztatom a routerhez?) A banana-ból a BANANA PI BPI-M2 BERRY-t néztem, sata, normál méretű hdmi ami előny számomra, az android mint oprendszer lehetőség is megfogott, viszont nem találtam rá leírást, hogy erre a konkrét típusra honnan lehet letölteni, hogy lehet azt telepíteni. Tapasztalt felhasználókat, témában jártasakat kérdezném, melyiket ajánlanátok erre a célra, hány Gb memóriával és sd kártyával? Tudtok hozzá hülyebiztos, szájbarágós (magyar előnyt jelent) leírást linkelni (oprendszer telepítés, program telepítés)
Köszönöm a segítséget!
Én egy alternatív tippet adok (már csak azért, hogy még nehezebb legyen dönteni :D ).
Én androidos TV BOX -ot használok erre a célra. Külföldről rendelve 7-8 ezer 100 -as LAN -al 10-12 ezer Gigabit LAN -al. Alapból készen kapsz mindent. Készülék, DC adapter, HDMI kábel.
Persze mindez amint most mondani fogok andriod alatt is beállítható, de fejlesztenek hozzá egy Linux alapú HTPC rendszert a CoreElec -et, ami SD kártyáról futtatható Mindent lejátszik gyönyörű minőségbe full HD, 4K akár az újabb 8K -t is tudnak. Torrentezés beállítható, Samba szerver beállítható. Nekem ugyan csak 150 megás netem van, de teljes sávszélességgel szedem a torrenteket, és nem rogyik meg több tucat torrentől sem. Átlag 2 GB RAM -al szerelik ezeket és elég jó több magos Amologic gyártmányú CPU -val.
Nekem külső vinyó van rákötve már több mint egy éve így használom folyamatos üzembe, még nem volt vele bajom.
Persze mindez Raspberry PI, Banana PI (meg mit tudom én milyen Pi van még) beállítható.
Csak szerintem körülményesebb és drágább.
A fenti példány most GBCNTX9S kuponnal $22.99 -ért elhozható. Nagyon jó ár érte.
Köszönöm a válaszokat! :)
Tegnap annyira belefolytam a box-ok nézegetésébe hogy elfelejtettem válaszolni :o
Árban jó ez a box, de leírásban nem látom hogy az usb csatlakozója 2.0-s vagy 3.0-s. Találtam dupla annyiért 5g wifis, 3.0-s usb-s és gigabites lan csatlakozóst ali-n. :D Egyelőre gondolkodás van és teszt nézegetés, olvasgatás. :)
Egy kérdés még felmerült bennem... Az usb-re kötött háttértár megosztása a helyi hálózaton bonyolult? Keresgéltem, de nem találtam android alapú box-ról ilyen leírást, hogy mókolni kell vele, vagy rádugom és elérhető (lásd pl egy router esetében)
Szerintem egyáltalán nem bonyolult. Automatikusan csinálja, ha bekapcsolod a Samba -t.
Ha valami kérdések van, az alábbi fórumon jó eséllyel megtalálod.
Húha, kezd bonyolódni a helyzet... :D
Olvastam a libreelecről, de csak amilogic processzoros boxokhoz találtam leírást, én meg nem olyat tervezek venni... Ezt típust néztem ki: [link]
Ennek meg valami Allwinner cpu-ja van... Ehhez ha jól értem nem lehet libreelec-t feltenni?
Olyat ne vegyél, csak akkor, ha 100% -osan biztos vagy abban hogy elég az Andriod.
Nekem eddig csak Amologic CPU -s BOX -aim voltak csak. Ilyennel nem volt dolgom. Szerintem nem vészes a sebessége USB 2.0 -ával sem.
Egyébként szokott akcióba lenne 10-12 ezer körül. Amologic s905x2/s905x3 BOX, amin van USB 3.0 és Gigabit LAN és a CE is megy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!