Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Rohad" a raspberry pi egyik...

"Rohad" a raspberry pi egyik portja, miért?

Figyelt kérdés

Esetleg magas lehet a páratartalom vagy gyárilag valami félre ment? Vagy valami más?

[link]

[link]

a vason 2017 van, ha véletlen számítana: [link]

Raspberry Pi 3 Model B Plus Rev 1.3

2019.06.12.-án vásárolt, bár az első pár hónapban nem volt használva (kivéve az elsőt)

Észre vettem már egy ideje, de nem foglalkoztam vele.

Gondolom nem okoz semmi problémát később, ha így hagyom is?

Nem volt ilyen eredetileg, mert van/volt egy gyenge kép róla.

2019. dec. 15. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen zsíros szennyeződés van ráégve/száradva. Nem lehet, hogy amikor raktad össze nagyon meg volt izzadva a kezed?
2019. dec. 15. 10:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Oxidálódik?

Nem volt véletlenül nedves helyen tárolva?

2019. dec. 15. 10:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Akár párás helyen volt/van, akár nem, nem annyira nagy felület, ha az egyik fém alkatrészre pára csapódott, akkor többre is. Amelyik elkezdett oxidálódni, az gyengébb minőségű fémből készült. Ahogy elnézem, ez a tápcsati. Azért akkora áramfelvétele nincs, hogy az ott képződő hő miatt kezdte volna el. Ha nagyon zavar és hozzáférsz, csiszold vagy kapard le róla óvatosan és nyomj rá ragasztó pisztolyból ragasztót, hogy ne érintkezzen levegővel. Maximum forgasd benne a csatlakozót, ameddig szárad, hogy az ne kössön bele és a helyére se kerüljön ragacs.
2019. dec. 15. 11:36
 4/5 A kérdező kommentje:

szerintem nincs akkora nedvesség, de azért megpróbálok valamit tenni, elsőnek elrakni más helyre

gőzöm sincs mi a neve annak a portnak (A/V elvileg), az ethernet és a hdmi közt levő az [link]

sajnos azt már nem tudom megmondani, milyen volt a kezem akkor

más fém részein nincs változás

köszönöm a segítségeteket

2019. dec. 15. 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor pláne, ha nem is használod, ne foglalkozz vele. Ha nagyon párás lenne, azt úgyis látnád, meg már el is füstölt volna. Esetleg vegyél hozzá egy dobozt, az védi valamennyire.
2019. dec. 16. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!