Érdemes venni videokártyát vagy inkább várjak 8-10 évet mikkor veszek új gépet?
Unokaöcsém nagyon rá akar beszélni vegyek, mert gyorsabb lenne a gép, menne a 4K is, több csatlakozója lenne, nem a procit terhelném.
8-10 év múlva vennék új gépet akkor a videokártya már elavult lenne.
Ezeket ajánlotta: [link]
Gépem adatai:
TÁP: FSP 400W HEXA
Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)
Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz
Ram: 8GB DDR3
SSD: Adata 128 GB
Merevlemez: Toshiba 1TB
Merevlemez: WD 1TB
22x dual layer DVD író
Vegyek bele még egy 8GB ramot is átlagfelhasználásra?
Pl: [link]
Ha ne vegyek akkor indokoljátok meg miért ne?
4K filmek már vannak, de szerintem ennek akkor van leginkább jelentősége, ha alkalmas és hatalmas kijelződ/TV-d is van hozzá. Normál vagy kisebb hijelzőn az FHD/HD ilmezés is teljesen jó.
A kérdésben lévő videokártyát semmiképpen sem venném meg. Ne tévesszen meg az, hogy van rajta 2GB videomemória, nem azt kell nézni! Az én kártyám is 2GB-os és ennél nagyságrendileg 11x gyorsabb átlagban (techpowerop adatbázisa alapján 1133%).
Alap felhasználásra kell a gép és szeretnél kiegyensúlyozottabb rendszert, akkor is egy GTX750Ti (ez is kb 7x erősebb a GT710-nél!!!) vagy új kártyaként egy GT1030 sokkal jobb befektetés lenne (ez kb 5x erősebb, mint a GT710). A 8GB RAM is elég (annak az árát rádobod a GT710-re és kb meg is van a 1030).
Nem úgy értem.
A kérdésem az lett volna, hogy van-e hozzá 4K kijelződ? Mert ha nincs, akkor esetedbeen kb. értelme sincs a 4K-nak.
Akkor ne fáraszd a gépedet 4K tartalommal, mert azt vissza kell kódolnia a vasnak meg a szoftvernek a kijelződ natív felbontására ami gondolom vagy full hd, vagy alatta. Az meg erőforrás igényes és a végeredmény is kétséges.
eztmondom Miért lenne kamu?
Azért van ez az oldal hogy meg kérdezem, és így rájöttem marad így a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!