Bitcoin bányászatra használt ASUS GeForce GTX 1080 Ti OC 11GB videokártyát érdemes megvenni?
Korábban már kiírtam egy kérdést de valami iq fighter jelentgette, hogy én itt akarom eladni és törölték a válaszokkal együtt.
Szóval az a lényeg hogy egyben tudnék venni 4 db kártyát darabja 85 ezer. Nem mondták hogy bányászatra volt használva de 99% hogy ennyi pénzért arra használták.
Mennyire tudják széthajtani a kártyát ha bányászatra használták mondjuk 2 évet? Illetve mennyit bírhat még ki egy sima asztali pc-ben?
Attól, hogy stabil hőmérsékleten, állandó teljesítmény mellett járatnak egy videokártyát, miért menne tönkre?
Többet fog neki ártani, ha beleteszik egy játékos gépbe és rángatják.
#1 Gyakorlatilag 0-24 mennek ezek a kártyák 1-2 éven keresztül. Nem ipari felhasználásra készültek hanem lakosságira. Egy hard gamer se fog napi 8 óránál többet egyhuzamban 100%-on terhelni egy videokártyát sem egész évben. Mert ugye a bányászathoz 100%-os használat éri meg.
Szóval még egy átlagfelhasználó ha nagyon tryhard akkor is csak 8 órát rak bele, még a bányász napi 24-et az év minden napján.
Így 3x olyan gyorsan romlik el a kártya mintha egy "átlag" felhasználó használná.
Csak azt nem tudom hogy 2 év (17520 óra használat) után mennyit bírhat még ki?
Úgy beszélsz róla, mintha tele lenne mozgó alkatrészekkel, a valóságban pedig:
- undervolt/clockolják őket, memóriát is
- minőségi táppal vannak használva, stabil feszültséggel
- nincsenek kitéve naponta sokszor hőtágulásnak
Teljesen értelmetlen ennyire vakon hasraütnöd és kitalációkat tényként leírni.
'Így 3x olyan gyorsan romlik el a kártya mintha egy "átlag" felhasználó használná.' - ennél azért kicsit jobban erőltesd meg magad, és gondolj a fontosabb tényezőkre.
Ez nem egy LED, hogy órában mérd az élettartamát. Nem a chipek fognak tönkremenni először hanem a kondik vagy a VRM, de azok legalább nem lettek tornáztatva mert stabil fesz és hőmérséklet volt.
Semmilyen kitalációt nem írtam le. Fórumokon cikkekben olvastam erről, hogy a bányász kártyák 2 év alatt annyi használatot kapnak mint másol 6-7 év alatt. És az anyagfáradás miatt mivel semmi sem tart örökké hamarabb tönkre mennek.
Nyilván azért tettem fel a kérdést mert nem vagyok tisztába azzal, hogy mennyire igaz ez.
Hátha valaki hallott tudott olyanról hogy egy bányász kártya mondjuk 2-3 év alatt megadta magát.
Másrészt ahogy az egyik válaszoló is írta, nem a vitrinbe venném hanem tesztelés után meghirdetném. És szeretném majd tiszta lelkiismerettel tovább adni.
Itt egy kis olvasnivaló a bányászkártyák rizikójáról:
a cikk közepe az érdekes, onnan hogy " füdőkád görbe bathtub curve) "
A cikket elolvasva én már féláron sem vennék bányászkártyát!
Ha ilyen jól kialakult véleményed van a dologról, akkor mégis mi a kérdésed?
Én fenntartom a véleményemet, te meg azt csinálsz a pénzeddel amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!