Te melyiket vennéd Oculus Rift S vagy Oculus Quest?
Van Samsung VR-om és sima Oculus Rift-em. Gondolkodom, hogy beújítok egy újabb VR-t is ezek mellé. Saját játékokat akarok rátenni főleg, szóval nem a játékélmény/VR élmény miatt veszem. A sima Rift és Rift S között nem látok akkora különbséget, hogy megérje megvenni az újat. Viszont a mobilitás terén a Samsung VR és a Quest között elég nagy különbség van a kontrollerek miatt.
Érdekelne akik kicsit is járatosabbak ebben a technológiában azok milyen pro-kontra összehasonlítást tudnak mondani.
az S-en azért gondolkodtam el, mert akkor tudunk úgy játszani, hogy kölcsön adom haveromnak a simát vagy az S-t és tudunk néha együtt játszani, vagy akár saját játékot tesztelni VR-ban multiplayer funkciókkal
a quest azért esélyes, mert teljes kontrolleres élményt ad mobilitással karöltve ami elég jó opció, így valószínűleg ez is lesz
nem kell gépet + oculust vinnem egy esetleges prezentációra, vagy csak amikor kollégáknak, haveroknak mutatok érdekességből ezt-azt
" Alapvetően a két VR-headsetet hasonló kategóriásnak szánják, de más célközönségnek szánják, a Quest a gyártó szerint inkább olyan lesz, mint a játékra használt gépeknél egy kényelmesebb, de kevesebbet tudó konzol, míg a Rift S lesz a hardcore játékosok választása. A játékok egy része, például a Beat Saber vagy a Dead & Buried 2 mindkét szemüveggel játszható lesz, de lesznek olyan címek is, amik már csak a Rift S-en futnak majd. "
- A Quest egy minden egyben VR eszköz. Nem kell hozzá se számítógép, se játékkonzol, se vezeték, minden ott van a szemüvegbe beleépítve és mégis, szinte a legjobb VR játékok elérhetőek rá.
- Egy-két kivételtől eltekintve minden játék, amit PC-re megcsinálnak, működik az Oculus Rift S-en. Eleve az Oculus Rift rendelkezik a legnagyobb felhasználóbázissal az egész PC piacon, de a saját webáruházán kívül a Steam VR-t is támogatja, míg ez fordítva nem igaz, egy SteamVR eszköz nem fogja tudni trükközés nélkül elindítani az Oculus Riftes játékokat. Tehát ha valaki a játékfelhozatal alapján szeretne headsetet vásárolni, akkor Oculus Riftet válasszon. Ám szükséges hozzá Egy erős PC vagy VR Ready laptop. Ami alatt ne is próbálkozz, az egy Nvidia GTX 960 4GB / Radeon r9 290. Kell még neki egy Intel i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200, FX4350. 8GB RAM és elengedhetetlen, legalább 1 USB 3.0 és 1 Display port. Operációs rendszer minimum Windows 10, ha jót akarsz magadnak.
#3:
rifttel együtt 1080Ti-os gépet építettem és csak a "hobbimból" visszahoztam már az egész árát duplán, szóval meg van a vas és a stabil háttér is, hogy gond nélkül megvegyem amelyiket szeretném, de azért köszi a leírást
még a hétvégén kicsit boncolgatom a témát, de nagyon úgy néz ki a quest az esélyes (korábban gondolkodtam a GO-n is a mobilitás miatt, de az a Samsung VR-hoz képest nem lett volna nagy előrelépés)
az, hogy mi fut el rajtuk az minimálisan érdekel, mert főleg saját fejlesztések miatt kell
"mert főleg saját fejlesztések miatt kell"
Akkor szerintem Quest ha androidra fejlesztesz, Rift ha PC-re.
#5:
már meg is vettem, végül quest lett
androidra ott a samsung VR-om, gépre az oculus, a quest a mobilitás miatt jó
eddig úgy tűnik elég jó a trackingje, szóval alkalmas lesz arra amire szeretném
az első projekt amit lebuildelek rá a játékomhoz a pályaszerkesztő lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!