Amazonról rendelés?
Oculus Rift S-t szeretnék rendelni az Amazonról.
A neten 1 magyar honlapon találtam csak eladót, ahol 200.000 Ft-ba kerül.
Ezután az Amazonon találtam 400 Euróért, ami kb 113.000 Ft. Házhozszállításnak 35 dollárt írt, ami 10.000 Ft.
Tehát ha jól veszem le, Amazonról 123.000 Ft-ért be lehetne szerezni?
Egy haverom felhívta figyelmemet a VÁM-ra, amit egy ilyen termék esetén elvileg ráraknak rendesen. (25%?)
Erről hogy lehet értesülni, hogy mennyi?
Mert ha megrendelem az Amazonról, akkor gondolom kapok egy emailt, amiben leírják, hogy köszi a rendelést, 123 ezer lesz szállítással együtt. Én kikészítem a kis pénztárcámban a lóvét, és mikor kijön a postás mondja hogy jónapot kívánok, 230 ezer lesz, mert átjött pár határon, ott mindenütt rápakolták a vámot, csókolom, tessék fizetni?
Tehát valaki tudna segíteni, légyszi, aki rendelt már hasonló terméket külföldről? Nekem ez az első.
Ha EU-n kívülről jön a termék, akkor jön rá a teljes kifizetett ár után 27% áfa, 2,5% vám és 3500 forint eljárási költség, mivel ez meghaladja az átlag 45 ezer forintos határt. Ezt nem fogja neked egy oldal sem kiírni, mivel minden országban mások a vámeljárás díjai, nem ők számolják ki neked.
Ha EU-n kívülről rendelsz: egyszer kifizeted online előre utalva a 123 ezer forintot, majd mikor bejön a termék az országba, akkor jön a vámeljárási része, aminek a végén a postai átvételkor még kifizetsz közel 40 ezer forintot.
Valaki aki ért az Amazonhoz, tudna nekem linkelni olyan Oculus Rift S-t, amit európából lehet rendelni? :S Én sehogy nem találom, csak USA és Japán amit látok és kiírják, vannak olyan sellerek is, amikről nem tudni semmit, honnan küldenek.
Én innen nézem. Rudstore, Abramaz, Cowin, ILKone azok amikhez nincs írva semmi, a többi USA és Japán :S
Én most olyasmit találtam, hogy felmész a német amazonra, ami amazon.de, átállítod a nyelvet angolra, és ott pl az oculus rift S már 450 euró, de ez nem tudom mit, és hogy tartalmaz, ezen felül milyen költségek vannak, mert Free Shipping-et ír :S
A sima .com nyilván az EU-n kívülről szállít így ott van vám.
Ha az eladónál amazon.de vagy pl. amazon.co.uk van feltüntetve nyilván az unión belülről fogják postázni.
A magyar állam amilyen "korrekt", gondolom a vámolásban is trükköznek ahogy csak tudnak.:D
Engem pár éve a postás átakart b..cni, mert dupla fuvardíjat akart kérni, aztán ahogy látta, hogy nem dőltem be és azt mondtam így nem veszem át és felhívom a központot, akkor egyből hangnemet váltott és azt mondta valami félreértés történhetett és átadja az általam mondott díjért.. No comment..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!