Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Leöntöttem a gépet sörrel és...

Leöntöttem a gépet sörrel és nem indul el?

Figyelt kérdés
Véletlen ráborult a sör a gépházra és a gépházam teteje lyukacsos a szellőzés miatt, ott belement, megszárítottam hajszárítóval de amikor beakartam kapcsolni nem csinált semmit, csak az alaplapon lévő kis zöld led világít ha áramot kap. A tápra tippeltem de az nem is lett szerintem olyan. Kétlek segítsetek

2019. júl. 29. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
23%
Még mindig be van baxva... Vedd ki a procit, a hátulját törölgesd le, a procifoglalatot szárítgasd meg ugyan így hajszárítóval, a ramokat, videókártyát vedd ki és őket is, ahogy a slotjaikat is, ha még nem tetted, hátha.
2019. júl. 29. 16:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"megszárítottam hajszárítóval"

Ez volt a legrosszabb, amit tehettél vele!

Jegyezd meg, soha semmilyen elektronikus eszközt nem szárítunk hajszárítóval!

Mert igaz ugyan, hogy segíthet elpárologtatni a folyadékot, de sokkal valószínűbb, hogy csak azt éred el vele, hogy olyan helyekre is befújod a löttyöt, ahova addig nem folyt be!

A másik: NE KAPCSOLGASD!

Mert egyetlen bekapcsolással komoly záraltot csinálhatsz.

Amit tenned kell:

1. szétszeded olyan apró részekre a gépet, amennyire csak tudod

2. kirakod papírzsepire száradni az alkatrészeket

3. vársz velük egy napot

4. szépen lassan, egyesével összerakod

Alaplap, RAM-ok külön-külön, videókártya, egyéb bővítőkártyák, majd végül a külső perifériák - és minden egyes elem berakása utána teszteled, hogy elindul-e a gép!

2019. júl. 29. 16:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben a következő a teendő. Kell egy ugyanolyan foglalatú alaplap, mint a tiéd. Egyesével átrakod bele a te gépedben levő alkatrészeket. Amelyikkel elindul az jó, amelyikkel meg nem, az kuka. Sanszos, hogy az alaplap meghalt, meg a videokártya is, mert az merőleges az alaplapra és az kapta telibe a folyadékot, na meg a proci is, mert az előrébb van, mint a videokártya. Ha sikerül is megszárítanod, a folyadéktól oxidáció indult be a nyomtatott áramköri lapon és az már visszafordíthatatlan. Ahogy írtam egyesével le kell tesztelni minden alkatrészt.
2019. júl. 29. 16:39
 4/7 MGéza ***** válasza:
Napos, száraz helyen kell ilyenkor megvárni hogy a nedvesség elpárologjon. Bővítőkártyákat vedd ki hogy ne maradjon beszivárgott nedvesség, utána rakd össze és imádkozz.
2019. júl. 29. 16:43
 5/7 Szirty ***** válasza:
34%

Lehet hogy ilyenkor egy kis alkoholos mosás sem árt.

A sörben vannak olyan anyagok amik nem párolognak el (rászárad).

2019. júl. 29. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 kivételesen nem mond hülyeséget. Csak alkohol alatt nem a sört kell érteni, hanem izopropil-alkoholt.

Minden ilyen esetben AZONNAL áramtalanítani kell, és a szennyeződött alkatrészeket meg kell tisztítani! Erre a bevett módszer az izopropil-alkohol. Oké, ismerek olyat, aki ehelyett a jóval olcsóbb vizet használta, meg olyanról is tudok, aki a kettő keverékét, de a sima víz azért erősen ellenjavallt. A csatlakozókat különös figyelmet szentelj! Szedd ki a RAM-okat, a csatlakozóit szintén törölgesd át izopropillal.

Aztán biztos, ami biztos, a tápot is vedd szemügyre! Bár azt kitisztítani azért kicsivel rázósabb tud lenni, mint egy egyszerű alaplap-mosás.

Egyébként ez akár még a procit is kinyírhatta, ha pont oda folyt, és rövidzárlatot okozott.

2019. júl. 29. 20:02
 7/7 Szirty ***** válasza:
62%

Tehát kiderült, hogy van olyan ember a földön aki szerint a sörben nincs olyan anyag ami nem párolog el.

Most meg vagyok lepve :)

2019. júl. 30. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!