Leöntöttem a gépet sörrel és nem indul el?
"megszárítottam hajszárítóval"
Ez volt a legrosszabb, amit tehettél vele!
Jegyezd meg, soha semmilyen elektronikus eszközt nem szárítunk hajszárítóval!
Mert igaz ugyan, hogy segíthet elpárologtatni a folyadékot, de sokkal valószínűbb, hogy csak azt éred el vele, hogy olyan helyekre is befújod a löttyöt, ahova addig nem folyt be!
A másik: NE KAPCSOLGASD!
Mert egyetlen bekapcsolással komoly záraltot csinálhatsz.
Amit tenned kell:
1. szétszeded olyan apró részekre a gépet, amennyire csak tudod
2. kirakod papírzsepire száradni az alkatrészeket
3. vársz velük egy napot
4. szépen lassan, egyesével összerakod
Alaplap, RAM-ok külön-külön, videókártya, egyéb bővítőkártyák, majd végül a külső perifériák - és minden egyes elem berakása utána teszteled, hogy elindul-e a gép!
Lehet hogy ilyenkor egy kis alkoholos mosás sem árt.
A sörben vannak olyan anyagok amik nem párolognak el (rászárad).
#5 kivételesen nem mond hülyeséget. Csak alkohol alatt nem a sört kell érteni, hanem izopropil-alkoholt.
Minden ilyen esetben AZONNAL áramtalanítani kell, és a szennyeződött alkatrészeket meg kell tisztítani! Erre a bevett módszer az izopropil-alkohol. Oké, ismerek olyat, aki ehelyett a jóval olcsóbb vizet használta, meg olyanról is tudok, aki a kettő keverékét, de a sima víz azért erősen ellenjavallt. A csatlakozókat különös figyelmet szentelj! Szedd ki a RAM-okat, a csatlakozóit szintén törölgesd át izopropillal.
Aztán biztos, ami biztos, a tápot is vedd szemügyre! Bár azt kitisztítani azért kicsivel rázósabb tud lenni, mint egy egyszerű alaplap-mosás.
Egyébként ez akár még a procit is kinyírhatta, ha pont oda folyt, és rövidzárlatot okozott.
Tehát kiderült, hogy van olyan ember a földön aki szerint a sörben nincs olyan anyag ami nem párolog el.
Most meg vagyok lepve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!