Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mikortól számít valaki függőnek?

Mikortól számít valaki függőnek?

Figyelt kérdés
Mikortól számít valaki számitógép függőnek? És hogyan lehet lekezelni..

#függőség #pc függő
2019. máj. 27. 20:02
 1/6 anonim válasza:
Meg kell tanulni parancsolni az ösztöneinknek; ez különböztet meg minket az állatoktól.
2019. máj. 27. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan már az is függőség, ha rendszeresen végzed a kérdéses tevékenységet, és erről nem akarsz, vagy inkább nem tudsz lemondani (ha ez a munkád, az nyilván más). Attól még nem leszel függő, hogy heti 7 nap, napi 8 órában a gép előtt ülsz, ha erről le tudsz mondani bármikor, mert mondjuk dolgod van, vagy elugrasz sörözni a haverokkal, stb.

Ha viszont nem tudsz elszakadni a géptől, vagy mondjuk ingerült, és feszült leszel ilyen esetekben, netán vágysz arra, hogy végre hazamehess és leülhess a ketyeréd elé, akkor baj van. Ilyen esetben neked kell eldöntened (és akarnod), mi legyen a következő lépés. Megpróbálhatsz egyik napról a másikra leszokni erről, esetleg csökkentheted fokozatosan is a szenvedélyedre szánt időt, végezhetsz helyette pótcselekvéseket, vagy ami épp beválik. Ha viszont nem jársz sikerrel, irány a szakember, ugyanis a függőség nem játék, főleg ha önmagadtól nem vagy képes kiszakadni belőle. Nem kell félni tőle, nem bánt, nem meséli el senkinek a dolgot, nem fog hülyének nézni, vagy kiröhögni... Épp azért képzik őket évekig, hogy biztonsággal fordulhass hozzájuk, és tudjanak rajtad segíteni.

2019. máj. 28. 00:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy 1-2 napig nem kapcsolod be a géped, és nem nyomkodod (annyit) a telefonod. Ha ez simán, könnyen megy Neked, akkor nem vagy függő.....
2019. máj. 28. 02:23
 4/6 A kérdező kommentje:
nem rólam van szó hanem páromról. napi 13 órát ül a gép előtt.. úgy kell elképzelni, hogy 4x12 órázik, hazajön a munkából leül a gép elé és még 4 órát játszik a gépen. könyörögni kell neki, hogy menjen el már fürdeni először és utána gépezzen. reggel nekem kell munkába indítani. alig bír felkellni, állandóan K anyázik ha felkelltem. ha szabadnapos akkor 13–4 órát folyamatosan játszik. Gép elé kéri a kaját. Én meg szakadjak 100000 fele, nevelem a közös babánkat aki 5 hónapos.. hasfájós volt eddig most meg jön a foga. Hónapok óta nem alszom. Annyira nem lehet megkérni hogy munka után menjen már el a boltba. Szabadnapján se megy el. Ha megkérem hisztizik mint egy kislány. Már nem tudok vele mit kezdeni.. de nagyon unom.. állítása szerint ő nem függő. De szerintem meg nagyonis az.
2019. máj. 28. 13:28
 5/6 A kérdező kommentje:
A fizetését is számítógépes kütyükre költi. Én a saját pénzemből tartsam el őt meg a gyereket ( a gyerek az természetes ). Magamra semmit sem költhetek. Mert már rögtön beszól hogy úgyis babázol mindig minek költenél magadra.
2019. máj. 28. 13:30
 6/6 anonim válasza:
Egy p..cs a férjed. Válj el tőle, ha nem változik meg! Majd éhenhal a gép előtt.
2019. máj. 28. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!