Aki minden nap megiszik 5-6 doboz sört, már alkoholista? Esetleg gyógyszert is vesz be hozzá, az már függőnek számit?
Ha mindennap, akkor igen. Akár még akkor is ha csak egyet, viszont nem bírja ki nélküle.
Ez a sör mennyiség önmagában is sok, gyógyszer nélkül is.
Én is megiszok pár sört naponta munka után.
Van hogy kettőt van hogy hármat.
Kipróbáltam már többször is hogy függő vagyok?
nem ittam egy hétig egy sört sem meg semmit.
Az első 2 nap nem volt egyszerű.
Ha lett volna otthon sör akkor megittam volna még jó hogy direkt nem vettem.
Viszont GYÓGYSZERRE soha nem innék.Az már szerintem DROG.
Te sajnos nem tehetsz semmit azon kívül hogy elbeszélgetsz vele.
De az ilyenek nem látják be hogy függők.
Gyógyszert minek szed?(kérdezted már tőle?)
Nem elég a sör?
Három jel is mutat nála függőségre. A naponta, amással kombnálás és a mennyiség. ( Aki nem függő, az 3-4 sörtől már ugyancsak jól érzi magát. Ha az ismerősödnae ennél több kell és ráadásul naponta , az azt jeleni, hogy a hozzászokása miatt, már csak a nagyobb mennyiségek hatnak rá "eléggé" )
Nagyon sajnálom.
Ha elég jóban vagytok talán lehet kiindulásként valami tesztet kitölteni a neten, ami sok mindenre rákérdez :anyagiak, konfliktusok,érzések, stb.
Az is fontos, hogy a közvetlen környezete: család, barátok se tartsák ezt normálisnak, és támogassák a felismerésben meg a leszokásban is.
Utána názhetsz önsegítő csoportoknak is , a Kékkeresztet tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!