Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá, hogy pár...

Mit szóltok hozzá, hogy pár éven belül megszűnik a programozó képzés az egyetemeken?

Figyelt kérdés

Ugye itt a Codecool, fele annyi idő alatt, sokkal jobb programozókat képeznek, akik nem is kérnek el annyi pénzt.

Így a kutya nem megy majd egyetemre, másrészt a programozói fizetés is le fog csökkenni, mert lesz már egy rakás programozó.

Évente több ezret képeznek ki.

2019. márc. 13. 17:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
36%
Idi.óta, aki kifizet ezért a sz.rért ennyit. Az egyetem ingyenes, eddig is több tucat tnault emg ott programozni, eztán is ugyanannyi fog. Nem fognak a fizetések sem lemenni. Tárgytalan a kérdésed
2019. márc. 13. 17:37
 2/22 A kérdező kommentje:
Majd rájössz, amikor ott lesz az orrod előtt a fizetés havi 220 nettóról.
2019. márc. 13. 17:40
 3/22 anonim ***** válasza:
Hogyne
2019. márc. 13. 17:50
 4/22 anonim ***** válasza:
76%
A kasszas keres netto 220-at lidlben :D
2019. márc. 13. 18:37
 5/22 anonim ***** válasza:

"egyetem ingyenes"

Baromság. Az egyetemnek rengeteg járulékos költsége van, kajától kezdve pótvizsgákig lehetne sorolni. Az nem "ingyenes", hogy a szülők évekig fizetik a tanulmányaid, pláne ha csúszol is pár évet, márpedig az nagyon nem ritka történet.

Ezt leszámítva a kérdésnek nincs semmi realitása, rengeteg bootcamp létezik a világban mégse nyomják el az egyetemeket. Valójában a kettőnek köze nincs egymáshoz, ezek a cégek egy piaci rést elégítenek ki, mert az egyetemek akadémikusokat képeznek, de egy informatikai cégnek nem csak akadémikus kellenek.

2019. márc. 13. 18:50
 6/22 anonim ***** válasza:
18:50 8 évet jártam egyetemre, igaz én minden nap ittam és buliztam, de ha akarom kihoztam volna 0-ra az egészet, mert INGYENES képzés. A codecool és egyéb baromságnál is ugyanúgy fizetheted az albéreltet stb stb., viszont ott a tandíj másfél millánáé kezdődik. Nekem összesen nem került ennyibe a 8 év egyetem, met létezik tanulmányi ösztöndíj is
2019. márc. 13. 18:52
 7/22 anonim ***** válasza:
85%

Először is, a codecool nem képez jobb programozókat, ez baromság. Ott megtanítják, most hogy működik, de 5 év múlva nem tudnak semmit kezdeni.

Másodszor, az egyetem nem programozót képez elsősorban, hanem mérnököt, akik jó része utána nem programozásban helyezkedik el.

2019. márc. 13. 19:15
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Én végeztem programozói szakon. Hidd el, nem ott tanultam meg programozni, hanem a saját gépemnél, a saját problémáim megoldásán és utána munkában.

Lehetne normális programozókat képezni több helyen. Igen. De kutatási célokra még mindig az egyetem a legjobb alapanyag. És azt "könnyű" elvégezni. Könnyebb, mint önszorgalomból tanulni.

2019. márc. 13. 19:38
 9/22 anonim ***** válasza:

1. A codecool képzése 12 hónapos.

Egy egyetem Programtervező informatikus BSC képzés 6 féléves ( [link] ) + egy MSC 4 félév ( [link] ). Szóval minimum 3-szor maximum 5-ször annyi időt "emészt fel" egy egyetemi képzés.

2. Az egyetemen sok matematikai és számítástudományi alapot kapsz, amit a codecool képzése nem biztosít.

3. Példának okáért a profession.hu (Magyarország egyik piacvezető álláskereső portálja) 692 datab fejlesztői állásából:

[link]

503 vár el főiskolai (BSC):

[link] ,0,0,0,0,0,4

és további 21 egyetemi (MSC)

[link] ,0,0,0,0,0,5

képzettséget.

4. Nem igaz, hogy évente több ezret képez ki a Codecool.

Hivatalos oldalán "300 sikeresen végzett diákról" értekeznek; egy 2017-es marketingcikk tanúsága szerint "évente négy képzést indítanak 60-70 fővel":

[link]

5. Nem igaz az se, hogy 20000 betöltetlen kezdő állás van, illetőleg nem minden junior kezdő kap 400000-es kezdőfizetést. Ezt csak a bootcamp-képzések által szponzorált újságcikkek állítják.

Az egészet elindító "kutatás"

[link]

22000 a jövőben, potenciálisan (nem azonnal!!!) betölthető munkahelyről vízionál.

2019. márc. 13. 20:09
 10/22 anonim ***** válasza:
Van aki még ezeket elhisz?
2019. márc. 14. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!