Mit szóltok hozzá, hogy pár éven belül megszűnik a programozó képzés az egyetemeken?
Ugye itt a Codecool, fele annyi idő alatt, sokkal jobb programozókat képeznek, akik nem is kérnek el annyi pénzt.
Így a kutya nem megy majd egyetemre, másrészt a programozói fizetés is le fog csökkenni, mert lesz már egy rakás programozó.
Évente több ezret képeznek ki.
"egyetem ingyenes"
Baromság. Az egyetemnek rengeteg járulékos költsége van, kajától kezdve pótvizsgákig lehetne sorolni. Az nem "ingyenes", hogy a szülők évekig fizetik a tanulmányaid, pláne ha csúszol is pár évet, márpedig az nagyon nem ritka történet.
Ezt leszámítva a kérdésnek nincs semmi realitása, rengeteg bootcamp létezik a világban mégse nyomják el az egyetemeket. Valójában a kettőnek köze nincs egymáshoz, ezek a cégek egy piaci rést elégítenek ki, mert az egyetemek akadémikusokat képeznek, de egy informatikai cégnek nem csak akadémikus kellenek.
Először is, a codecool nem képez jobb programozókat, ez baromság. Ott megtanítják, most hogy működik, de 5 év múlva nem tudnak semmit kezdeni.
Másodszor, az egyetem nem programozót képez elsősorban, hanem mérnököt, akik jó része utána nem programozásban helyezkedik el.
Én végeztem programozói szakon. Hidd el, nem ott tanultam meg programozni, hanem a saját gépemnél, a saját problémáim megoldásán és utána munkában.
Lehetne normális programozókat képezni több helyen. Igen. De kutatási célokra még mindig az egyetem a legjobb alapanyag. És azt "könnyű" elvégezni. Könnyebb, mint önszorgalomból tanulni.
1. A codecool képzése 12 hónapos.
Egy egyetem Programtervező informatikus BSC képzés 6 féléves ( [link] ) + egy MSC 4 félév ( [link] ). Szóval minimum 3-szor maximum 5-ször annyi időt "emészt fel" egy egyetemi képzés.
2. Az egyetemen sok matematikai és számítástudományi alapot kapsz, amit a codecool képzése nem biztosít.
3. Példának okáért a profession.hu (Magyarország egyik piacvezető álláskereső portálja) 692 datab fejlesztői állásából:
503 vár el főiskolai (BSC):
[link] ,0,0,0,0,0,4
és további 21 egyetemi (MSC)
[link] ,0,0,0,0,0,5
képzettséget.
4. Nem igaz, hogy évente több ezret képez ki a Codecool.
Hivatalos oldalán "300 sikeresen végzett diákról" értekeznek; egy 2017-es marketingcikk tanúsága szerint "évente négy képzést indítanak 60-70 fővel":
5. Nem igaz az se, hogy 20000 betöltetlen kezdő állás van, illetőleg nem minden junior kezdő kap 400000-es kezdőfizetést. Ezt csak a bootcamp-képzések által szponzorált újságcikkek állítják.
Az egészet elindító "kutatás"
22000 a jövőben, potenciálisan (nem azonnal!!!) betölthető munkahelyről vízionál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!